Computer of Laptop plotseling heel traag [oplossing]

By | 12 juni 2013

Wanneer uw computer of laptop plotseling heel traag is geworden bij het opstarten of het openen van programma’s of het maken van een verbinding met het internet is het niet onwaarschijnlijk dat uw computer ge├»nfecteerd is geraakt met een virus, spyware, adware of andere malwareinfectie. De meest voorkomende oorzaak is spyware en adware, hiervan is het namelijk gekend dat deze de computer aanzienlijk kunnen vertragen. Ook andere malware zoals rootkits kunnen de oorzaak zijn van een computer of laptop die plotseling heel traag is geworden aangezien deze vaak uw computerkracht misbruiken en of uw internetverbinding zonder dat u direct andere problemen merkt.

Het is eigenlijk wel redelijk bekend dat een Windows computer naarmate deze langer wordt gebruikt wat trager zal reageren, maar indien uw computer of laptop plotseling heel traag is geworden dan kunt u deze het beste eerste eens controleren op aanwezigheid van virussen, spyware, adware of andere malware. Ook al geeft uw gebruikte antivirusscanner of ander gebruikte beveiligingspakket geen problemen aan is het toch heel goed mogelijk dat uw computer geïnfecteerd is want indien er nog geen definities zijn en de malware niet op basis van gedrag gedetecteerd kan worden valt er ook niets te detecteren natuurlijk en kan de malware zonder problemen actief blijven.

Daarbij wordt bepaalde adware of andere ongewenste software ook vaak niet gedetecteerd terwijl deze de computer wel aanzienlijk kunnen vertragen, in deze gevallen is het noodzakelijk om het systeem dieper te bekijken en middels bepaalde analyse tools zoals HijackThis, RSIT en DDS kan deze informatie verkregen worden. Op het forum kunt u deze logbestanden laten controleren door de experts in de sectie Malware en virusinfectie problemen (HijackThis / DDS logs). Hiervoor kunt u de onderstaande stappen uitvoeren.

Computer of Laptop plotseling heel traag

Computer of Laptop plotseling heel traag

Computer of Laptop plotseling heel traag [oplossing]

Indien uw computer of laptop plotseling heel traag is geworden adviseren wij gebruik te maken van de onderstaande stappen, op deze manier kunt u uw computer op het forum grondig laten controleren door de specialisten waarna u individueel advies krijgt om het probleem op te lossen.
Wanneer uw computer of laptop plotseling heel traag is geworden grijp dan niet direct naar allerlei schoonmaaktools en registercleaners aangezien deze vaak voor meer problemen kunnen zorgen, voor meer informatie over het gebruik van registercleaners het artikel Registercleaners: informatie over het gebruik en de gevolgen

Computer of Laptop plotseling heel traag instructies

Voer als eerste dit stappenplan uit zoals beschreven op het forum.

Aanmelden op PC Web Plus

Stap 2 Nieuwe onderwerp openen op het forum

Vermeld in uw probleemomschrijving zoveel mogelijk relevante informatie zoals.

 1. Wanneer uw beveiligingspakket melding geeft van een virus of malware, geef dan even aan om welke detectie dit gaat zoals de gegeven naam en locatie.
 2. Vertel eventueel wat u zelf al heeft geprobeerd om het probleem te kunnen oplossen.
 3. Voer vervolgens RSIT, HitmanPro en of Malwarebytes Anti-Malware uit en plaats de verkregen log in een nieuw onderwerp als bijlage (Reageer a.u.b. niet op andermans topics, ook al heeft u een identiek probleem)
 4. Mocht u problemen ondervinden bij het uitvoeren van dit stappenplan maak dan gewoon een nieuw onderwerp aan op het forum en beschrijf uw problemen, zo kunnen we u een andere oplossing aanbieden.
 5. Wanneer het probleem opgelost lijkt na het uitvoeren van dit stappenplan plaats dan alsnog even de verkregen logbestanden zodat we uw computer verder kunnen controleren en kunnen zien wat er is verwijderd en gedetecteerd

Zoekopdrachten:

 • laptop traag
 • laptop heel traag
 • laptop is traag
 • laptop ineens heel traag
 • computer ineens heel traag
 • laptop langzaam
 • mijn laptop is heel traag
 • laptop zeer traag
 • laptop erg traag
 • trage laptop