Wachtwoord draadloos netwerk kwijt!

By | 3 april 2013

Met enige regelmaat wordt er gevraagd naar het achterhalen van het wachtwoord om toegang te verkrijgen tot een draadloze netwerk middels de zogenaamde netwerksleutel. Dit wachtwoord alias netwerksleutel heeft u nodig om bijvoorbeeld uw notebook, tablet (iPad) op desktop aan uw draadloze thuisnetwerk toe te voegen als het draadloze netwerk is beveiligd.

Bij sommige draadloze modems en routers staat de netwerksleutel op een sticker onderop het betreffende apparaat vermeld. Indien u zelf nooit iets hebt ingesteld, is uw netwerk wellicht onbeveiligd of heeft het draadloze toegangspunt de standaard beveiliging die bijvoorbeeld door de fabrikant is ingesteld.

Wachtwoord draadloos netwerk kwijt!

Indien u het betreffende wachtwoord alias netwerksleutel van uw draadloze netwerk niet meer weet of kwijt bent geraakt kunt u deze echter nog wel eenvoudig achterhalen.

Indien één van de computers in uw netwerk is verbonden met het draadloze netwerk, kunt u met het hulpprogramma NirSoft WirelessKeyView het wachtwoord alias netwerksleutel uitlezen in Windows.
WirelessKeyView hoeft u niet te installeren, het programma toont direct een overzicht van alle bekende draadloze netwerken, de bijbehorende beveiliging en het wachtwoord om toegang te verkrijgen.

NirSoft WirelessKeyView

NirSoft WirelessKeyView

Let op! Veel virusscanners en andere beveiligingspakketten slaan alarm wanneer u NirSoft WirelessKeyView probeert te downloaden en / of te starten. Deze detectie betreft een False positive en kunt u verder negeren. Het programma is gewoon geheel veilig en bevat geen enkelen vorm van virussen of andere malware.
De voornaamste reden dat dit programma door uw virusscanner of ander beveiligingspakket wordt gedetecteerd komt doordat dit soort tools onder de categorie “riskware” vallen en als hack-tools worden aangezien.

Als het bovenstaande niet lukt kunt u een nieuw wachtwoord alias netwerksleutel instellen voor uw draadloze verbinding en alle computers en apparaten opnieuw aanmelden met deze gegevens. De manier waarop u de sleutel opgeeft, verschilt per modem / router.  Geef uw draadloze netwerk vervolgens een nieuwe naam en SSID en stel uw draadloze beveiliging opnieuw in.

Wanneer de problemen niet middels de bovenstaande instructies verholpen kunnen worden verwijzen wij u graag naar ons forum, hier kunt u terecht voor gratis advies en hulp bij uw problemen.
Gratis hulp bij virussen

Stap 1 Aanmelden op PC Web Plus

Stap 2 Nieuwe onderwerp openen op het forum

Zoekopdrachten:

  • wifi wachtwoord achterhalen
  • netwerksleutel achterhalen
  • wachtwoord wifi achterhalen
  • draadloze netwerkverbinding heeft geen geldige ip-configuratie
  • wachtwoord draadloos netwerk achterhalen
  • wachtwoord netwerk achterhalen
  • wachtwoord internet achterhalen
  • wpa sleutel achterhalen
  • netwerksleutel kwijt
  • wifi wachtwoord achterhalen tablet