AdwCleaner – Gratis hulp bij het gebruik van AdwCleaner

By | 29 november 2013

AdwCleaner is een zeer handig gratis programma waarmee u allerlei ongewenste toolbars, browserextenies, hijacker (startpagina kapers) en allerhande adware van uw computer kunt verwijderen. Het door Xplode ontwikkelde AdwCleaner is dan ook een veelgebruikt hulpmiddel en programma wat geadviseerd wordt bij problemen met de aanwezigheid van adware, en potentieel ongewenste software.

Veel gratis software is tegenwoordig helaas vaak gebundeld met allerlei extra software zoals toolbars, een plug-in voor uw browser een instructie voor het wijzigen van uw startpagina en zoekmachine van uw browser. veelal worden deze onnodige extraatjes geheel ongevraagd zonder medeweten van de gebruiker op de computer geïnstalleerd, en veel van deze ongewenste software (adware & PUPs) zijn moeilijk te verwijderen – zelfs door anti-spyware programma’s.

AdwCleaner biedt hierbij uitkomst en is een handig gratis programma dat veel adware, toolbars in Internet Explorer, Firefox, Google Chrome en Opera, browser hijackers en andere potentieel ongewenste software (PUP) kan verwijderen van uw computer. Voor meer informatie kunt u deze uitgebreide handleiding van AdwCleaner raadplegen.

Wanneer uw computer is geïnfecteerd met adware en problemen heeft zoals reclame in uw browser, een gewijzigde startpagina of vervelende pop-ups tijdens het surfen dan wilt u hier natuurlijk zo snel mogelijk vanaf. En het gebruik van AdwCleaner is dan een goede basis om het probleem op te lossen.

Echter is sommige adware zo hardnekkig dat ook AdwCleaner het niet kan oplossen. In dergelijke gevallen kunt u terecht op het forum van PC Web Plus waar u gratis voor individuele hulp terecht kunt voor het opschonen van uw computer, en hulp krijgt bij het gebruiken van AdwCleaner.

Gratis hulp bij malware en virusinfectie problemen

Stap 1 Aanmelden op PC Web Plus

Stap 2 Stappenplan uitvoeren

Middels deze handleiding die uit drie stappen bestaat kunnen de experts op het forum uw computer grondig controleren op aanwezigheid van malware.

 1. RSIT uitvoeren (Analyse programma waarmee handmatig uw computer gecontroleerd wordt).
 2. HitmanPro (Cloud-scanner om te controleren op actieve malware)
 3. MalwareBytes Anti-Malware (Malwarescanner om uw gehele computer te controleren)

Wanneer het probleem opgelost lijkt na het uitvoeren van dit stappenplan plaats dan alsnog even de verkregen logbestanden zodat we uw computer verder kunnen controleren en kunnen opschonen. Het is namelijk mogelijk dat de visuele problemen zijn verholpen maar dat er toch nog adware, of andere ongewenste software op uw computer aanwezig is.

AdwCleaner downloaden en uitvoeren

AdwCleaner
U kunt AdwCleaner gratis downloaden en gebruiken om vervelende adware en toolbars van uw computer te verwijderen die ongevraagd zijn geïnstalleerd en niet eenvoudig te verwijderen zijn. AdwCleaner verwijdert grondig allerlei werkbalken (toolbars) in uw browser, hijackers (veranderde startpagina’s), adware wat popus veroorzaakt of bepaalde worden onderstreept weergeeft en alle andere potentially unwanted programs (PUPs).

AdwCleaner downloaden

AdwCleaner is heel eenvoudig in gebruik en hieronder leest u hoe u AdwCleaner kunt gebruiken en hoe u ongewenste toolbars in Internet Explorer, Firefox, Google Chrome en Opera, browser hijackers en andere potentieel ongewenste software (PUP) kunt verwijderen. Gebruik bij voorkeur altijd als eerste de scanoptie, zo krijgt u een uitgebreid overzicht van eventuele aanwezige ongewenste software.

Gebruik de Clean optie echter alleen wanneer u er zeker van bent dat u alles zonder problemen kunt laten verwijderen. Wanneer u niet zeker weet of u alles zomaar door AdwCleaner kunt laten verwijderen kunt u voor hulp en ondersteuning terecht op het forum van PC Web Plus, waar u verder advies krijgt en hulp bij het opschonen van uw computer.

 • Sluit alle openstaande programma’s zoals uw gebruikte browsers.
 • Dubbelklik vervolgens op AdwCleaner.exe om het programma te starten.
 • Windows Vista, 7 en 8 gebruikers dienen de tool als “administrator” uit te voeren.
 • Klik vervolgens op de knop Scan om uw computer te controleren.
 • Als de scan gereed is klik dan op de knop Report, u krijgt nu een overzicht van de gedetecteerde items.
 • Tevens ziet u onderaan AdwCleaner bij de verschillende tabbladen eveneens de gevonden items terug.
 • Hier kunt u zelf aangeven wat u wel en niet wenst te verwijderen.

Zoekopdrachten:

 • yhs-per_003