Anti-malware test met 1124 samples.

Dit keer heb ik niet alleen Emsisoft Anti-Malware getest met een verzameling samples maar zeven verschillende programma’s.
Met alle programma’s heb ik een on-demand dus een handmatige scan uitgevoerd op een map met 1124 samples die dateren van begin April tot heden, in deze test is dan goed het verschil te zien hoe bepaalde programma’s werken en malware detecteren op basis van handtekeningen (signatures)

In de vorige test is te zien hoe goed Emsisoft Anti-Malware toen scoorde, ook dit maal scoort Emsisoft Anti-Malware weer erg goed met een detectie van 99,73% die met een verschil van 0,53% Malwarebytes’ Anti-Malware in het kielzog heeft en daarachter Ashampoo Anti-Malware met eveneens een erg goede detectie.
Deze drie programma’s tonen hier dus perfect hun kwaliteiten als het gaat om het detecteren van malware op basis van handtekeningen (signatures) die ook wel virusdefinities worden genoemd.

Hieronder ziet u de video van de on-demand scans die gemaakt zijn met de zeven verschillende programma’s
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0TC9veWQnVo[/youtube]

Hieronder ziet u een grafiek van de resultaten die de zeven programma’s hebben behaald. Microsoft Security Essentials en Iobit Malware Fighter scoren dus bijzonder slecht als het gaat om detecteren van malware op basis van handtekeningen (signatures).