Avast 9 beta versie 2014

Begin maart is versie 8 van de beveiligingsproducten van avast uitgebracht, en de eerste publieke bèta van avast 9 met build nummer 9.0.2000 is nu beschikbaar. Qua installatie zijn er geen ingrijpende wijzigingen en is deze identiek aan avast 8, echter na de installatie zien we dat de GUI (Grafische User Interface) wederom een geheel nieuwe indeling een lay-out heeft gekregen.

Het eerste wat opvalt aan de nieuwe lay-out is dat deze met betrekking tot de navigatie binnen avast een stuk makkelijker is geworden, het menu aan de linkerzijde is zeer overzichtelijk waarmee je snel je weg kunt vinden in alle instellingen. Volgens avast zou dit zelf voor vooral het gebruikscomfort zijn, waarbij de zogenaamde tegels op het startscherm van avast 9 de meest gebruikte functies toont.

Avast Schilden.
De eerdere versies van avast stonden bekend om het aantal schilden betreffende de geboden beveiliging, in avast 9 zijn deze terug gebracht tot in totaal drie schilden (Bestandssysteemschild, Webschild en Mailschild), daarbij zijn zowel het Netwerkschild, P2P-schild, IM Schild, Gedragsschild en Scriptschild komen te vervallen waarbij deze functies echter wel nog volledig in avast 9 geïntegreerd zijn.

Avast 9 (Nieuwe gebruikersinterface)
Avast 9 (Nieuwe gebruikersinterface)

Avast 9 beta versie 2014

Naast de nieuwe gebruikersinterface van avast 9 is er onder de motorkap ook veel veranderd, zo is er namelijk een nieuwe DeepScreen technologie geïntroduceerd wat de opvolger is van de AutoSandbox functionaliteit die avast kende. Deze functie waarbij er automatisch beslissingen genomen kunnen worden over nieuwe en onbekende bestanden op uw computer. Aanvullend zijn er twee nieuwe technologieën toegevoegd genaamd dynamic binary translation en dyna-gen announced earlier.

Ook is er een Hardened mode aan avast 9 toegevoegd die voornamelijk bedoeld is voor de beginnende gebruikers, deze functionaliteit kan namelijk zelf allerlei beslissingen nemen aan de hand van de informatie uit FileRep. Ook de cloud scanning mogelijkheden zijn flink verbeterd met name het analyseren van verdachte bestanden.

Niet geheel nieuw is de Continuously streaming update (CSU) mogelijkheid die avast 9 aan boord heeft, echter is deze wel flink geoptimaliseerd en avast werkt momenteel aan een update-infrastructuur waarbij er 350-400 updates per dag zouden zijn, wat gelijk is aan een update om de 3,75 minuten.

Buiten de optimalisatie en nieuwe technologieën betreffende de beveiliging van avast, zijn er ook nieuwe functies zoals uitgebreide controle op nieuwe browser plug-ins en een Do-Not-Track (DNT) functionaliteit met betrekking tot uw anonimiteit op het internet.
De Do-Not-Track (DNT) functionaliteit in avast 9 is niet afhankelijk van de DNT HTTP-headers, in plaats daarvan maakt het gebruik van een gepatenteerde technologie die niet gemanipuleerd en of aangepast kan worden.

Ook is de SafeZone in avast 9 verbeterd voor veiliger online winkelen en internetbankieren, het schakelen tussen SafeZone en de reguliere browser kan nu met één enkele muisklik geregeld worden. Eveneens is het mogelijk om de websites met betrekking tot bijvoorbeeld het internetbankieren automatisch in SafeZone te laten openen.

Download locaties
http://files.avast.com/beta9x/avast_free_antivirus_setup.exe
http://files.avast.com/beta9x/avast_pro_antivirus_setup.exe
http://files.avast.com/beta9x/avast_internet_security_setup.exe
http://files.avast.com/beta9x/avast_premier_antivirus_setup.exe

Vraag & Antwoord

Wanneer u vragen heeft over dit artikel, of over het programma zelf dan kunt u terecht op ons forum in één van de sub-forums in de sectie “Beveiliging & Privacy”.

Aanmelden op PC Web Plus

Nieuwe onderwerp openen op het forum