Beeldstuurprogramma reageert niet meer en is hersteld [oplossing]

By | 21 april 2013

De melding “Beeldstuurprogramma reageert niet meer en is hersteld” is een veelvoorkomende foutmelding bij videokaart van Nvidia, de oorzaak van deze melding zijn de geïnstalleerde drivers voor de videokaart. De precieze oorzaak is niet geheel bekend maar het blijkt te maken te hebben met de aansturing van de drivers door Windows, en hierbij schijnen dan problemen op te treden bij videokaarten, die gemakkelijk van instellingen kunnen veranderen zoals de kloksnelheid en de geheugensnelheid.

Windows heeft standaard vanaf Vista heeft een ingebouwde feature waarmee het kan detecteren of de videokaart of -drivers crashen en of hangen (deze feature heet “Timeout Detection and Recovery” of kortweg TDR). Als er na een bepaalde periode (= time-out periode) geen activiteit is geweest van de videokaart, dan gaat Vista ervan uit dat de kaart of de drivers gecrasht zijn. De videodrivers worden dan afgesloten en herstart (en je ziet dan de beruchte foutmelding met nvlddmkm) zoals ook hieronder. Na zo’n crash werkt normaliter alles weer gewoon, maar 3D applicaties en of games moeten echter wel herstart worden.

  • Beeldschermstuurprogramma atikmdag / nvlddmkm.sys werkt niet meer en is hersteld
  • Beeldschermstuurprogramma reageert niet meer en is hersteld.
  • Beeldschermstuurprogramma AMD driver reageert niet meer en is hersteld.
Beeldschermstuurprogramma reageert niet meer en is hersteld.

Beeldschermstuurprogramma reageert niet meer en is hersteld.

  1. Ga naar start configuratiescherm > software en verwijder daar de huidige drivers van uw videokaart.
  2. Klik met de rechtermuisknop op de pictogram Deze computer en klik op de optie Eigenschappen, of ga via het Start-menu naar Instellingen >> Configuratiescherm >> Systeem.
  3. Open in het dialoogvenster Systeemeigenschappen het tabblad Hardware en klik hier op de knop Apparaatbeheer.
  4. Verwijder het de videokaart door er met de rechtermuisknop op te klikken en kies installatie ongedaan maken
  5. Herstart de computer en download en installeer de laatste drivers voor uw videokaart.

Wanneer de problemen niet middels de bovenstaande instructies verholpen kunnen worden verwijzen wij u graag naar ons forum, hier kunt u terecht voor gratis advies en hulp bij uw problemen.

Gratis hulp bij virussen

Stap 1 Aanmelden op PC Web Plus

Stap 2 Nieuwe onderwerp openen op het forum

Op het forum kunnen de hardware experts u vervolgens verder helpen bij het oplossen van het problemen omtrent de melding “Beeldstuurprogramma reageert niet meer en is hersteld”.