Besmette en trage PC wat nu? (gratis hulp en informatie)

By | 25 augustus 2014

Niets is zo hinderlijk als een besmette en trage pc die continu vastloopt, problemen geeft bij het surfen op het internet zoals het tonen van ongewenste reclame, de weergave pop-ups en hardnekkige browser hijackers die bijvoorbeeld ongevraagd uw startpagina hebben gekaapt. De meest voorkomende oorzaak van een trage computer is dan ook de aanwezigheid van ongewenste software zoals toolbars, en andere browser add-ons of plug-ins maar ook adware en andere kwaadaardige software kunnen uw computer aanzienlijk vertragen. Maar wat kunt u hier tegen doen? In de eerste plaats is een uitgebreide controle op malware, adware en andere ongewenste software benodigd. Hiervoor hebben wij op het forum een duidelijk stappenplan wat u kunt volgen, het programma RSIT wat wij adviseren is de opvolger van het welbekende HijackThis en hiermee kan adware en andere kwaadaardige software eenvoudig opgespoord worden.

Vervolgens kunt u het RSIT logje laten controleren door de specialisten op het forum, aanvullend hierop krijgt u geheel persoonlijk advies en begeleiding bij het opschonen van een besmette en trage pc. Hieronder de verkorte instructies voor een algehele controle van uw computer, wat u kunt vergelijken met een zogenaamde APK keuring voor uw PC.

  1. De eerste stap is het uitvoeren van RSIT volgende deze instructies op het forum.
  2. Via deze link kunt u zich gratis registeren op ons forum als u nog geen account heeft.
  3. Open vervolgens een nieuw onderwerp in het forum “Hulp bij malware en virusinfectie problemen”.
  4. Geef in uw eerste bericht een duidelijke titel zoals bijvoorbeeld “Hulp nodig bij een besmette of trage PC”.
  5. Omschrijf vervolgens uw problemen of uw vragen waar u antwoord op wenst te krijgen.
  6. Het logbestand van RSIT kunt u als bijlage aan uw bericht toevoegen.

Besmette en trage pc

Besmette en trage PC wat nu? (gratis hulp en informatie)

Zoals reeds vermeld kan de oorzaak van een besmette en trage pc gemakkelijk achterhaald worden uit de informatie van het logbestand van RSIT en HijackThis. Aangezien ieder probleem verschillend is bestaat er ook geen standaard behandelmethode of een handleiding met bepaalde programma’s voor het opschonen van een besmette en trage pc.

Ons advies is dan ook om bij problemen met een besmette en trage pc niet direct naar allerlei programma’s te grijpen die beloven dat het uw computer sneller zal maken en de probleem eenvoudig kan oplossen. Onder dergelijke programma’s vallen bijvoorbeeld de welbekende register cleaners, PC optimizers, Tune Up programma’s en vergelijkbare software. In het slechtste geval kunnen dergelijke programma’s alleen maar de problemen verergeren.

Zeker bij een geïnfecteerde computer is het afgeraden om gebruik te maken van register cleaners, dit soort software zal wellicht de malware gerelateerde verwijzingen in het register van Windows kunnen verwijderen maar niet de bestanden zelf. Op deze manier zal de malware of andere kwaadaardige software nog steeds aanwezig zijn, en voor detectie en herkenning kan dit weer nadelige gevolgen hebben voor heuristische scans met anti-virus software.

Vraag en antwoord?

Wanneer u naar aanleiding van dit artikel nog vragen heeft, of meer informatie wilt over het beveiligen van uw computer zoals het installeren en gebruiken van een goede virusscanner, malwarescanner of firewall kunt u natuurlijk ook terecht op ons forum voor advies. Zo is er een algemeen forum voor vragen omtrent Computerbeveiliging & Malware-preventie, maar ook speciale forums voor hulp en advies bij het gebruik van beveiligingssoftware.