Beveiligd internetbankieren met Trusteer Rapport

By | 18 augustus 2013

Cybercriminelen verzinnen steeds allerlei nieuwe manieren en technieken om via de digitale snelweg rekeningen te plunderen. In dit artikel “Beveiligd internetbankieren met Trusteer Rapport” laten we zien hoe uw deze extra beveiliging kunt gebruiken wat door onder andere de ING wordt aangeboden. Volgens de ING voeren klanten veiliger banktransacties uit als Trusteer Rapport wordt gebruikt.

  • Biedt extra bescherming naast uw virusscanner en firewall
  • Beschermt u tegen misbruik van uw inloggegevens voor Mijn ING
  • Eenvoudige installatie, gebruiksvriendelijk en gratis

Trusteer Rapport beschermt namelijk tegen veelgebruikte methoden waarmee cybercriminelen bankgegevens proberen te onderscheppen, zoals middels malware, phishing en keyloggers.

In tegenstelling tot de meeste andere beveiligingssoftware maakt Trusteer Rapport geen gebruik van een database met zogenaamde definities, om die reden is het ook niet bedoeld als primaire beveiligingssoftware want u kunt er immers ook niet uw computer handmatig mee scannen op geïnfecteerde bestanden. Het programma is dus puur een aanvullende beveiliging en Trusteer Rapport biedt dus alleen bescherming tussen de communicatie van uw computer en de website voor het internetbankieren.

Beveiligd internetbankieren met Trusteer Rapport

Beveiligd internetbankieren met Trusteer Rapport

Beveiligd internetbankieren met Trusteer Rapport

Trusteer Rapport biedt in de eerste plaats dus een beveiliging voor uw privégegevens op websites betreffende het internetbankieren. Cybercriminelen die stiekem proberen schermafdrukken op je pc te maken of je toetsaanslagen willen vastleggen, hebben hierdoor minder kans van slagen.

Het groene pictogram in de adresbalk van uw gebruikte browsers geeft aan wanneer de communicatie tussen uw computer en de website beveiligd is. Standaard is de website van de ING toegevoegd aan het lijstje met webadressen waarvoor Trusteer Rapport bescherming biedt. Hier kunt u zelf met een maximum van 200 websites aan toevoegen die u door Trusteer Rapport wilt laten beveiligen.

Conclusie

Er zijn nog maar zeer weinig onafhankelijke testresultaten omtrent Trusteer Rapport bekend, maar uit de testen die beschikbaar zijn is Trusteer Rapport een goede aanvulling op uw reguliere virusscanner c.q. beveiligingspakket, zeker bij de minder presterende virusscanners zoals Microsoft Security Essentials is dit een erg goede aanvulling. Echter biedt het Trusteer Rapport geen 100% veiligheid en is er al bekend dat bepaalde malware de bescherming van Trusteer Rapport weet te omzeilen zoals u kunt nalezen in het artikel Malware omzeilt ING-tool voor veilig internetbankieren

Vraag & Antwoord

Wanneer u vragen heeft over dit artikel, of over het programma zelf dan kunt u terecht op ons forum in één van de sub-forums in de sectie “Beveiliging & Privacy”.

Nieuwe onderwerp openen op het forum

Zoekopdrachten:

  • trusteer
  • trusteer verwijderen