Bitcoin / Litecoin Mining PC

By | 4 december 2013

Bij het minen van Bitcoins en Litecoins gaat de gpu (videokaart) met zijn rekenkracht opzoek naar verloren blokjes. Je wordt vervolgens betaald per gevonden blokje. Bitcoin-mining de laaste jaren een flinke evolutie doorgemaakt. In het begin was het minen met je computer nog goed te doen maar het was al snel nodig om meerdere meerdere grafische kaarten (GPU’s) in te zetten of om gespecialiseerde mining-hardware (ASICS) te gebruiken om het rendabel te houden.

Bitcoins ontstaan uit zogenaamde blocks ofwel datablokken. Ieder block bevat een deel of alle transacties van het Bitcoinnetwerk. Naast de transacties bevat het tevens een referentie naar het vorige block en een extreem ingewikkelde wiskundige puzzel. De puzzel kan opgelost worden door te minen met een grafische kaart, FPGA of ASIC. Een block kent trouwens meerdere oplossingen. Later komen we hier op terug. Wie het eerste de oplossing van het block vindt krijgt een beloning. Tegenwoordig zijn dat 25 bitcoins. Tot voor kort (28-11-12)was dat nog 50 bitcoins, maar elke 210.000 blocks halveert de beloning.

Door het werken in diverse pools heb je kans dat er sneller een blokje wordt gevonden en je dus meer verdient. Ook wij kunnen je vertellen welke pools je kan worden aangesloten. Heb je zelf al een pool, stuur je worker gegevens door en wij zorgen dat de computer is afgesteld naar jouw worker. Voorbeeld verdienste : Met 2400 kh/s in een pool verdien je ongeveer 40 litecoins per maand. 1 litecoin is op dit moment € 30 waard. Dit betekend dat je met de huidige koers (welke waarschijnlijk binnen 1 maand naar de € 55,00 gaat) € 1200,00 aan bitcoins of litecoins kunt verdienen.

YouTube voorvertoningsafbeelding

Bitcoin / Litecoin Mining PC

In theorie heb je al genoeg aan een pc met een internet-aansluiting om te kunnen beginnen, maar minen via je processor is inmiddels achterhaald. Het is dus noodzakelijk om minimaal 2 en liefst meerdere goede Grafische kaarten (GPU’s) te hebben zoals 4 krachtige high-end GPU’s. Op het forum hebben we een Bitcoin / Litecoin Mining PC in de prijsklasse van €1000 en €2500 samengesteld.

In de bitcoin en litecoinwereld wordt de rekenkracht uitgedrukt in Mhash/s = Megahash per seconde. Dit zijn het aantal berekeningen per seconde waarmee een datablok met brute-force bestookt word. Een veelgebruikte videokaart is de ATI Radeon HD 7950 of de R9 280X /R9 290X videokaarten.

Om mzoveel mogelijk Bitcoins per dag te kunnen minen heb je dus een computer met meerdere videokaarten nodig. Een crossfiresetup ofwel een mining rig. Mining rigs bevatten minimaal 2, 4 of meer videokaarten per moederbord. Om al deze kaarten van pgenoeg spanning te kunnenvoorzien heb je een krachtige voeding nodig. Reken maar uit 4 x 300Watt = 1200Watt. Dan zijn we er nog niet. Daar moet nog minimaal 200Watt bij voor het moederbord, geheugen, hdd of ssd en de verntialtoren. Naast de stroom is koeling van Bitcoin / Litecoin Mining PC (mining rig) ook erg belangrijk. Dit is bijvoorbeeld op te lossen door de videokaarten buiten de computerkast op te installeren voor maximale koeling.

Om nog meer performance uit de videokaarten te halen dienen de videokaarten bij voorkeur overgeklokt worden. De GPU snelheid wordt hiermee opgeschroefd en het geheugen omlaag geschroefd totdat je een stabiele en maximale snelheid haalt.

Voor persoonlijk advies of vragen over een Bitcoin / Litecoin Mining PC kunt u terecht op ons forum bij Aankoopadvies nieuwe computers & laptops

Korting bij Azerty.nl voor leden van PC Web Plus

Via het forum van PC Web Plus kunnen wij in samenwerking met Azerty een korting aanbieden bij uw bestelling, deze korting bij Azerty.nl geldt enkel voor leden van het forum. Naast de geboden korting profiteert u ook altijd direct van gratis verzending van uw bestelling binnen Nederland en België.

Deze korting is van toepassing op het gehele assortiment van Azerty, zowel bij software als hardware kunt u altijd profiteren van de gratis verzendkosten bij bestelling tussen 200 en 500 en of de 5 euro korting bij bestelling van meer dan 500 euro en 10 euro korting bij willekeurige bestelling met assemblage, en dit laatste heeft natuurlijk betrekking op de aankoop van een nieuwe computer met bijbehorende randapparatuur, software en andere hardware.

Om te profiteren van deze korting neem dan een kijkje op de onderstaande link.