Delta-Search.com verwijderen [oplossing]

By | 12 november 2013

Delta-Search.com ook wel bekend als het Delta-Search virus in de volksmond is een zeer hardnekkige browser hijacker die voornamelijk gebundeld is bij gratis te downloaden software, Delta-Search nestelt zich diep in Internet Explorer, Firefox en Google Chrome en daardoor is Delta-Search verwijderen niet altijd even gemakkelijk. Deze browser hijacker, past namelijk ook de gebruikte snelkoppelingen aan zodat uw browser altijd als startpagina Delta-Search zal openen.

Tevens zal delta-Search.com wanneer deze eenmaal aanwezig is op uw computer zich als BHO (Browser Helper Object) nestelen in Internet Explorer en als extensie, browser add-on in Google Chrome en Firefox. Door deze aanpassingen in uw browser zal Delta-Search.com als startpagina worden ingesteld die niet te wijzigen is, en ook zal het als standaard zoekmachine worden ingesteld waardoor al uw zoekresultaten zullen worden doorgestuurd naar de Delta-Search.com webpagina’s.

Dergelijke browser hijackers als Delta-Search (Delta-Search.com) zijn niet alleen zeer hinderlijk, maar kunnen ook ongevraagd uw surfgedrag in kaart brengen om zo in te spelen op uw surfgedrag met het tonen van advertenties, ongewenste reclame en pop-ups tijdens het surfen. Ook een vertraagde browsers, tabbladen die vanzelf openen met gesponsorde pagina’s, traag openen van websites zijn bekende symptomen van dit soort “Potentioneel Ongewenste Software” (PUP’s) / Pottentially Unwanted Programs.

Delta-Search.com verwijderen uit zowel Internet Explorer, Firefox als Google Chrome is niet zo eenvoudig als het lijkt, en vaak is niet alleen de Delta-Search.com browser hijacker aanwezig maar zijn er nog meerdere ongewenste programma’s aanwezig, die over het algemeen ongevraagd op uw computer geinstalleerd zijn via software wat voorzien is van een zogenaamde “wrapper”, wat concreet gezien een aangepast installatiebestand is wat gesponsorde (ongewenste) software al dan niet adware installeert.

Delta-Search.com verwijderen

Delta-Search.com verwijderen

Delta-Search.com verwijderen

Wanneer uw computer getroffen is door de Delta-Search.com browser hijacker, dan is het raadzaam om uw computer grondig te laten controleren op de aanwezigheid van “Potentioneel Ongewenste Software” (PUP’s) / Pottentially Unwanted Programs, hiervoor kunt u gebruik maken van het onderstaande stappenplan. Op ons forum kunt u vervolgens terecht voor persoonlijke hulp en ondersteuning bij het verwijderen van de malware en het opschonen van uw computer.

Gratis hulp bij malware en virusinfectie problemen

Stap 1 Aanmelden op PC Web Plus

Stap 2 Stappenplan uitvoeren

Middels deze handleiding die uit drie stappen bestaat kunnen de experts op het forum uw computer grondig controleren op aanwezigheid van malware.

  1. RSIT uitvoeren (Analyse programma waarmee handmatig uw computer gecontroleerd wordt).
  2. HitmanPro (Cloud-scanner om te controleren op actieve malware)
  3. MalwareBytes Anti-Malware (Malwarescanner om uw gehele computer te controleren)

Wanneer het probleem opgelost lijkt na het uitvoeren van dit stappenplan plaats dan alsnog even de verkregen logbestanden zodat we uw computer verder kunnen controleren en kunnen opschonen. Het is namelijk mogelijk dat de visuele problemen zijn verholpen maar dat er toch nog adware, of andere ongewenste software op uw computer aanwezig is.

Stap 3 Nieuwe onderwerp openen op het forum

Vervolgens wordt u op het forum door een “expert” op het gebied van het verwijderen van virussen en malware geholpen, dit gebeurd geheel individueel. Uw probleem wordt dus geheel één op één behandeld door de betreffende `security specialist´ op het forum van PC Web Plus.