Desktop Best Buy Guides – oktober 2013

By | 3 oktober 2013

Ook deze maand hebben we op het forum weer een aantal “Best Buy Guides” (BBG’s) beschikbaar voor verschillende systemen in verschillende prijscategorieën. Uiteenlopend van het “Basissysteem” van €375 euro tot het “Mainstreamgamesysteem” ven €1000 euro. Wanneer u een nieuwe computer wilt aankopen of zelf een nieuwe computer wilt samenstellen kunt u natuurlijk handig gebruik maken van deze “Best Buy Guides“, voor opmaat gemaakte systemen of persoonlijk advies kunt u terecht in het forum Aankoopadvies nieuwe computers & laptops waar geheel naar uw wensen een computer zal worden samengesteld die qua prijs kwaliteit de beste verhoudingen heeft en aansluit op uw budget voor een nieuwe computer.

De “Best Buy Guides” van oktober 2013 bestaat uit vijf verschillende systemen waarbij het Mini-ITX systeem geheel nieuw is en uitermate geschikt is als een compact game-systeem voor in de huiskamer bij de TV. Het Mini-itx-gamesysteem is natuurlijk ook prima inzetbaar als media-speler en voor all-round computergebruik.

Zoals elke maand zijn de “Best Buy Guides” (BBG’s) van PC Web Plus samengesteld bij Azerty, wanneer u namelijk via ons forum uw nieuwe computer besteld kunt u profiteren van extra korting op de aanschafprijs en altijd zonder verzendkosten kunt bestellen bij Azerty. Voor meer informatie over de korting bij Azerty.nl voor leden van PC Web Plus leest u bij de onderstaande link.

Game PC samenstellen forum

Desktop Best Buy Guides - oktober 2013

Desktop Best Buy Guides – oktober 2013

Desktop Best Buy Guides – oktober 2013

Hieronder ziet u een overzicht van de vijf “Best Buy Guides” (BBG’s) van de maand oktober, gezien de minimale veranderingen ten opzichte van de “Best Buy Guides” van september hebben we deze maand een iets kleiner aanbod. Echter zijn er wel enige interessante ontwikkelingen geweest zoals flinke prijsdalingen waardoor bepaalde systemen nu qua performance en prijs erg aantrekkelijk zijn.

Voor het basissysteem van €375 euro is er deze maand een uiterst goedkope “Best Buy Guide” en is speciaal bedoeld voor algemene en niet al te zware taken, zoals het surfen op het internet, het bekijken van video’s, e-mailen. De AMD A8-5600K processor, met de  codenaam “Trinity”, beschikt over vier verwerkingseenheden. De processor beschikt verder over 4x 512 KB Level 2 cache en werkt op een snelheid van 3600 MHz. De AMD A8-5600K beschikt over een interne geheugen controler, met twee geheugen kanalen en bevat een AMD Radeon HD7560D interne Grafische Chip waardoor het niet nodig is om een extra videokaart in de computer in te bouwen.

De “Best Buy Guide” voor het Budgetgamesysteem bedraagt afgerond €500 euro, en hiermee is het mogelijk om de huidige games op gemiddelde instellingen te kunnen spelen. De MSI R7850 2GD5/OC videokaart biedt ondersteuning aan Eyefinity en met behulp van AMD-Stream-technologie versnellen zelfs de meest veeleisende applicaties en doen deze meer dan ooit met uw PC. Tevens ondersteunt de videokaart volledig Microsoft DirectX 11.1 en biedt deze ondersteuning aan 3D weergave, door de AMD HD3D Technology. De R7850 Twin Frozr 2GD5/OC van MSI is gebaseerd op de AMD Radeon HD7850 Chip en beschikt over 2048 MB GDDR5 Geheugen dat via een 256 bit brede interface aangesproken wordt. De GPU heeft een kloksnelheid van 900 MHz en het geheugen een snelheid van 4800 MHz.

Het Basisgamesysteem van €700 is wellicht één van de populairste “Best Buy Guides” op dit moment aangezien dit het voornaamste budget is voor het aankopen van een nieuwe computer. Het basisgamesysteem is eigenlijk een all-round systeem die ook qua gaming erg goed presteert. Dankzij de prijsdaling van de “MSI R7970 TF 3GD5/OC BE” videokaart heeft u met het basisgamesysteem een uiterst krachtige computer die erg goede gameprestaties heeft. De “MSI R7970 TF 3GD5/OC BE” videokaart biedt ondersteuning aan Eyefinity en met behulp van AMD-Stream-technologie versnellen zelfs de meest veeleisende applicaties en doen deze meer dan ooit met uw PC. Tevens ondersteunt deze videokaart van MSI volledig Microsoft DirectX 11.1 en biedt deze ondersteuning aan 3D weergave, door de AMD HD3D Technologie.
De R7970 TF 3GD5/OC BE van MSI is gebaseerd op de AMD Radeon HD7970 videochip en beschikt over 3072 MB GDDR5 geheugen dat via een 384 bit brede interface aangesproken wordt. De GPU heeft een kloksnelheid van 1000 MHz, met een boost tot 1050 MHz en het geheugen een snelheid van 5500 MHz.

De “Best Buy Guide” voor het Mainstreamgamesysteem heeft een prijskaartje van €1000 euro, en is hiermee een zeer gewilde configuratie voor de fervente gamers die hoge eisen aan performance en grafische prestaties stellen. De “Gigabyte GV-R797OC-3GD” is tevens door de prijsdaling erg aantrekkelijk, dit topmodel van AMD. Een alternatief met iets meer prestaties is de GTX770 van Nvidia. Maar doordat er een keuze gemaakt diende te worden zijn wij gegaan voor de Gigabyte R797OC omdat deze qua prijs en prestaties erg goed in de markt ligt.

Het laatste systeem, het Mini-itx-gamesysteem is eigenlijk de special in deze reeks “Best Buy Guides” waarbij een compact maar krachtig game-systeem betreft. dit systeem is uitgerust met een Intel® Core™ i5-4570S CPU, “Haswell” processor die beschikt over een interne geheugen controler, met twee geheugen kanalen en bevat een Intel® GMA HD 4600 interne Grafische Chip. De behuizing van het “Mini-itx-gamesysteem is de Cooler Master Elite 130 en is een kleine Mini-ITX behuizing met ruimte voor high-end desktop componenten. Er is plek voor lange en grote videokaarten zoals de Nvidia GeForce Titan en de AMD Radeon HD7990. De voeding heeft ook het standaard ATX formaat. Daarnaast is er plek voor een 5.25″ optische drive, drie harde schijven of vijf 2.5″ schijven. Een 120mm fan voorin en een 80mm exemplaar aan de zijkant zijn al voorgemonteerd. Daarnaast is er voorin ook plaats voor een 120mm radiator.

YouTube voorvertoningsafbeelding

Desktop Best Buy Guides – advies

Voor persoonlijk advies of vragen over de Desktop Best Buy Guides van oktober 2013 kunt u terecht op ons forum bij Aankoopadvies nieuwe computers & laptops

Korting bij Azerty.nl voor leden van PC Web Plus

Via het forum van PC Web Plus kunnen wij in samenwerking met Azerty een korting aanbieden bij uw bestelling, deze korting bij Azerty.nl geldt enkel voor leden van het forum. Naast de geboden korting profiteert u ook altijd direct van gratis verzending van uw bestelling binnen Nederland en België.

Deze korting is van toepassing op het gehele assortiment van Azerty, zowel bij software als hardware kunt u altijd profiteren van de gratis verzendkosten bij bestelling tussen 200 en 500 en of de 5 euro korting bij bestelling van meer dan 500 euro en 10 euro korting bij willekeurige bestelling met assemblage, en dit laatste heeft natuurlijk betrekking op de aankoop van een nieuwe computer met bijbehorende randapparatuur, software en andere hardware.

Om te profiteren van deze korting neem dan een kijkje op de onderstaande link.