Emsisoft Anti-Malware

By | 16 augustus 2013

Emsisoft Anti-Malware is zowel gratis als betaald verkrijgbaar, middels de gratis versie kunt u deze gebruiken als aanvullende malwarescanner om periodiek uw computer te controleren. De betaalde versie is zowel te gebruiken als primair beveiligingspakket zoals u gewend bent met uw virusscanner, maar Emsisoft Anti-Malware is echter ook geschikt om naast andere beveiligingssoftware te gebruiken.

De gratis versie van Emsisoft Anti-Malware biedt geen realtime beveiliging en is dus echt bedoeld als on-demand beveiligingspakket, de betaalde versie biedt echter op drie manieren bescherming waarbij de kracht schuil gaat achter de dual-engine technologie waarbij er gebruik wordt gemaakt van de virusdefinities van Emsisoft zelf en die van Bitdefender.

Emsisoft Anti-Malware

Emsisoft Anti-Malware

Emsisoft Anti-Malware

Bestandsbewaking
Deze beschermingslaag voert de controle uit op alle bestanden en programma’s die op de computer actief zijn en of gestart worden, ook de bestanden die u download of via e-mailbijlagen opslaat op uw computer worden real-time gecontroleerd door de “bestandsbewaking” van Emsisoft Anti-Malware.

De Emsisoft Anti-Malware bestandsbewaking is intelligente technologie en wordt continu geoptimaliseerd, waardoor u niets merkt van de vele bestanden die elk moment op de achtergrond worden gecontroleerd aan de hand van miljoenen virusdefinities. .

Gedragsbewaking
Om de nieuwst bedreigingen ook wel zero-day malware genoemd te kunnen detecteren waar zelfs nog geen virusdefinities voor bestaan zijn er aanvullende technologieën benodigd, en de “gedragsbewaking” van Emsisoft is daar één van. Via deze intelligente technologie controleert Emsisoft Anti-Malware namelijk continu het gedrag van alle actieve programma’s en processen op uw computer.

Wanneer er een verdacht programma wordt gedetecteerd zal er een waarschuwing worden getoond wanneer deze wordt uitgevoerd. Deze beschermingslaag is onlosmakelijk verbonden aan het Emsisoft Anti-Malware Netwerk, wat een hele grote verzameling aan gegevens is die online bij Emsisoft is opgeslagen, middels deze cloud-verificatie kan er snel beoordeeld worden of een bepaald programma of proces wel of niet veilig is.

Surfbeveiliging
De surfbeveiliging is de beschermingslaag die u tijdens het surfen beveiligd tegen allerlei online dreigingen, het is immers bekend dat de meeste malware via gecompromitteerde websites of dubieuze advertentienetwerken worden verspreid.

Wanneer u bijvoorbeeld per ongeluk zo’n gecompromitteerde website probeert te bezoeken die malware of spyware verspreidt, dan zal Emsisoft Anti-Malware dit voorkomen en dit domein preventief blokkeren. Al deze informatie wordt verkregen uit en lijst met zogenaamde malware-hosts en andere dubieuze websites, maar ook advertenties en tracking websites kunnen door Emsisoft Anti-Malware worden geblokkeerd.

Vraag & Antwoord

Wanneer u vragen heeft over dit artikel, of over het programma zelf dan kunt u terecht op ons forum bij de categorie Emsisoft in het sub-forum Emsisoft Anti-Malware.

Aanmelden op PC Web Plus

Nieuwe onderwerp openen op het forum