Gratis virusscanner avast! Free Antivirus

By | 27 augustus 2013

De gratis virusscanner avast! Free Antivirus is een compleet beveiligingspakket voor thuisgebruikers dat een volwaardige bescherming biedt voor uw computer, deze gratis virusscanner bestaat uit het Bestandssysteem schild, Mail schild en Web schild waarbij het bestandssysteemschild real-time uw computer beschermt door geopende en uitgevoerde bestanden te controleren, maar natuurlijk ook de bestanden die worden gedownload en de actieve processen op uw computer.

Alle inkomende en uitgaande e-mailberichten worden door het “Mail schild” van avast! op kwaadaardige software gecontroleerd, voor Microsoft Outlook wordt een speciale invoegtoepassing geïnstalleerd. De surfbeveiliging van avast! wordt geregeld door het “Web schild” en deze controleert alle bezochte webpagina’s,  gedownloade bestanden en javascripts. Doordat het Web schild gebruik maakt van een intelligente streamscanfunctie vertraagt het uw browser niet.

Qua mogelijkheden is de gratis virusscanner avast! Free Antivirus één van de meest compleetste gratis virusscanners die aanvullend op de beschermingsfuncties ook extra hulpmiddelen aan boord heeft zoals de software updater die controleert of er verouderde software op de computer aanwezig is. Het onderdeel Browser Cleanup controleert uw geïnstalleerde browsers zoals Internet Explorer, Firefox en Google Chrome op invoegtoepassingen, add-ons, extensies en plug-ins die een slechte reputatie hebben.

Gratis virusscanner avast! Free Antivirus

Gratis virusscanner avast! Free Antivirus

Gratis virusscanner avast! Free Antivirus

De gratis virusscanner avast! Free Antivirus maakt in tegenstelling tot de meeste andere gratis virusscanners geen gebruik meer van traditionele updates van de virusdefinities aangezien avast! Free Antivirus gebruik maakt van hybride cloudtechnologieën zodat alle virusdefinities in real-time gedownload worden via een verbinding met de AVAST-viruslaboratoriumcloud.

De hybride cloudtechnologie is ook een onderdeel van het Bestandsreputatiesysteem (FileRep), FileRep laat u namelijk weten of een bestand wel of niet veilig is voordat u het opent. Dit wordt deels bepaald door hoeveel mensen het bestand hebben en hoe nieuw het bestand is. De technologie wordt ook intern gebruikt waardoor de scanmodules intelligentere beslissingen kunnen nemen zoals bijvoorbeeld via de heuristische module die proactief schadelijke software kan detecteren die nog niet ontdekt kunnen worden met normale virusdefinities.

De gratis virusscanner avast! Free Antivirus heeft in diverse testen al laten zien dat het een uitstekende bescherming biedt, één van deze testen kunt u bijvoorbeeld zien op de website van MRG Effitas waarbij de gratis virusscanner avast! Free Antivirus zich weet te meten met de betaalde virusscanners en beveiligingspakketten. Hieruit is dan ook te concluderen dat avast! Free Antivirus als gratis virusscanner een prima beveiliging geeft echter heeft deze natuurlijk geen Firewall en extra beschermingsfuncties voor bijvoorbeeld internetbankieren en of online winkelen, antispam en phishing functies maar daarvoor zijn eveneens gratis alternatieven die prima te combineren zijn met de gratis virusscanner van avast! zoals de Online Armor Firewall van Emsisoft en HitmanPro.Alert van Surfright.

Vraag & antwoord over gratis virusscanners

Wanneer u vragen heeft over dit artikel, of over de gratis virusscanner avast! Free Antivirus zelf dan kunt u terecht op ons forum in één van de sub-forums in de sectie “Beveiliging & Privacy”.

Aanmelden op PC Web Plus

Nieuwe onderwerp openen op het forum