Gratis virusscanner Avira Free Antivirus

By | 27 augustus 2013

De gratis virusscanner Avira Free Antivirus voorheen bekend als AntiVir is nu ook geheel in het Nederlands vertaald en eveneens een bijkomend voordeel is dat de gratis virusscanner van Avira sinds het verschijnen van versie 13 geen pop-ups meer toont voor de betaalde versie van Avira. Echter is de gratis virusscanner van Avira nog wel steeds gebundeld met de meest bekende ongewenste Ask toolbar wat een onderdeel is van de WebGuard functionaliteit.

WebGuard fungeert in de gratis virusscanner Avira Free Antivirus als een extra beschermingslaag betreffende het surfen, en hiermee beoordeeld de Avira SearchFree Toolbar de websites die in de zoekresultaten verschijnen. En eigenlijk zijn dergelijke toolbars en website reputatiesystemen een overbodige functie aangezien u nooit 100% zekerheid heeft of een dergelijk website daadwerkelijk ook op het tijdstip van bezoeken veilig is aangezien WebGuard de reputatie van een bepaalde website op een bepaald tijdstip heeft vastgesteld en hiermee kan het dus alleen een indicatie geven of een website over langere termijn veilig is of een dubieuze reputatie heeft.

Al met al is de gratis virusscanner Avira Free Antivirus een volwaardige en degelijke virusscanner voor thuisgebruik, naast de standaard basisbescherming tegen virussen, trojaanse paarden, wormen, spyware, adware en andere malware biedt Avira ook een uitstekende bescherming tegen rootkits enig nadeel is echter wel dat er maar eens in de 24 uur updates worden vrijgegeven voor de gratis virusscanner van Avira en voor de algehele beveiliging met betrekking tot de hedendaagse hoeveelheden nieuwe malware is dit eigenlijk wel redelijk summier te noemen maar bij de diverse tests zoals die van bijvoorbeeld Virus Bulletin scoort Avira Free Antivirus altijd erg goed.

Gratis virusscanner Avira Free Antivirus

Gratis virusscanner Avira Free Antivirus

Gratis virusscanner Avira Free Antivirus

De gratis virusscanner Avira Free Antivirus is qua functies redelijk beperkt zodat bevat het bijvoorbeeld geen e-mailscanner die het inkomende en uitgaande e-mailverkeer controleert. We kunnen wel stellen dat Avira Free Antivirus een gratis virusscanner is zonder verdere poespas maar wel met de Duitse degelijkheid.

Niet hinderlijk maar wel opvallend is nog steeds dat de functies die niet beschikbaar zijn in de gratis versie van Avira nog wel steeds in de gebruikersinterface van de gratis virusscanner van Avira vermeld staan, en dit zal natuurlijk hoogstwaarschijnlijk de bedoeling hebben om de gebruikers over te kunnen halen om over te stappen naar de betaalde versie van Avira.

Ook qua configuratie is Avira redelijk beperkt maar wel overzichtelijk en dat komt het gebruikersgemak zeker ten goede, met de gratis virusscanner van Avira heeft u een prima basisbescherming zeker gezien de goede resultaten op detectie van malware. Echter heeft u geen extra beveiligingsfuncties zoals een firewall en bescherming bij het online winkelen en of internetbankieren maar hier zijn natuurlijk eveneens gratis alternatieven voor verkrijgbaar die u prima kunt combineren met de gratis virusscanner van Avira zoals de Online Armor Firewall van Emsisoft en HitmanPro.Alert van Surfright.

Vraag & antwoord over gratis virusscanners

Wanneer u vragen heeft over dit artikel, of over de gratis virusscanner Avira Free Antivirus zelf dan kunt u terecht op ons forum in één van de sub-forums in de sectie “Beveiliging & Privacy”.

Aanmelden op PC Web Plus

Nieuwe onderwerp openen op het forum