Gratis virusscanner Panda Cloud Antivirus

De gratis virusscanner Panda Cloud Antivirus maakt geheel gebruik van de cloud en hiermee gebruikt deze gratis virusscanner van Panda Security niet op de traditionele manier gebruik van virusdefinities die lokaal worden opgeslagen en dagelijks voorzien van updates maar alles wordt geregeld via de cloudtechnolgie die Panda Cloud Antivirus gebruikt om virussen, trojaanse paarden, wormen, adware, spyware, rootkits en andere malware te detecteren. Een bijkomend en niet geheel onbelangrijk voordeel van het gebruik maken van dergelijk cloudtechnieken is de snelheid waarmee nieuwe c.q. onbekende malware gedetecteerd kan worden.

Alle gegevens die via de cloud beschikbaar zijn worden onder andere wereldwijd verkregen via de gebruikers van Panda Cloud Antivirus, en middels de Behavioural analysis protection wat letterlijk vertaald de gedragsanalyse van processen, bestanden en programma’s betekent wordt de online database met malwarebeschrijvingen en definities gevuld en hiermee beschikt u dus real-time over de laatst beschikbare gegevens die de uiteindelijke bescherming tegen nieuwe dreigingen en malware biedt.

De gratis virusscanner Panda Cloud Antivirus is verder wel gebundeld met de Panda Security Toolbar en deze is gebaseerd op de technologie van Blekko en bij de standaard installatie zal de startpagina worden aangepast naar die van MyStart maar dit is tijdens de installatie desgewenst uit te schakelen. De Panda Security Toolbar is een extra toevoeging met betrekking tot identiteitsbescherming en extra hulpmiddelen zoals een reputatiesysteem van websites, echter is dit natuurlijk niets meer dan een indicatie van een website die op een bepaald moment is vastgesteld. In de praktijk kan een veilig gemarkeerde website dus bijvoorbeeld wel degelijk malware of een redirect naar een exploit-site bevatten aangezien de websites op een bepaald moment zijn beoordeeld door Panda en dat maakt de Panda Security Toolbar enigszins overbodig.

Gratis virusscanner Panda Cloud Antivirus
Gratis virusscanner Panda Cloud Antivirus

Gratis virusscanner Panda Cloud Antivirus

De interface van de gratis virusscanner Panda Cloud Antivirus is erg basic, maar wel overzichtelijk en gebruiksvriendelijk en uiteindelijk gaat het natuurlijk om de beveiligingstechnieken die zich onder de virtuele motorkap van Panda Cloud Antivirus bevinden. En hier maakt de gratis virusscanner Panda Cloud Antivirus gebruik van innovatieve technologieën zoals een anti-exploit bescherming met betrekking tot het detecteren van zero-day malware die misbruik maakt van kwetsbaarheden / lekken in bijvoorbeeld Java, Adobe Flash en Adobe Reader en heden ten dage natuurlijk eigenlijk een onmisbare beschermingslaag als we kijken naar de hedendaagse verspreiding van malware en het gebruik maakt van exploit-kits.

Verder is de gratis virusscanner Panda Cloud Antivirus uitgerust met een DataShield en deze gegevensbescherming controleert de toegang tot uw vertrouwelijke en persoonlijke bestanden en meldt wanneer er verdachte toegangspogingen worden waargenomen. Met de huidige malware c.q. ransomware die ook de lokale bestanden versleuteld wanneer een systeem geinfecteerd is is dit natuurlijk een uitermate handige aanvullende functie in Panda Cloud Antivirus om uw persoonlijke en vooral vertrouwelijke bestanden extra te beveiligen. De gegevensbescherming kunt u zo instellen dat gehele mappen beveiligd worden maar u kunt ook processen en programma’s en of alleen bepaalde extensies laten beveiligen.

Verder is de gratis virusscanner Panda Cloud Antivirus uitgerust met een functionaliteit met betrekking tot ouderlijk toezicht (Oudercontrole) en dit is vaak een functie die voorbehouden is aan de betaalde Internet Security pakketten en voor de gebruikers die hier gebruik van maken, maar een gratis virusscanner boven een commerciële verkiezen hebben hiermee een prima gratis beveiligingspakket met de mogelijkheid om bepaalde accounts te limiteren.

Ook de optie “Veilig Starten” kan in geval van nood uitkomst bieden, zoals bij bijvoorbeeld een vergrendelde PC naar aanleiding van een ransomware infectie, verder biedt Panda Cloud Antivirus gewoon de basis beveiliging, de Firewall is echter alleen beschikbaar in de PRO-versie van Panda Cloud Antivirus en biedt het geen extra bescherming bij het online winkelen en internetbankieren maar hiervoor zijn natuurlijk gratis alternatieven die prima te combineren zijn met de gratis virusscanner van Panda Security zoals de Online Armor Firewall van Emsisoft en HitmanPro.Alert van Surfright.

Vraag & antwoord over gratis virusscanners

Wanneer u vragen heeft over dit artikel, of over de gratis virusscanner Panda Cloud Antivirus zelf dan kunt u terecht op ons forum in één van de sub-forums in de sectie “Beveiliging & Privacy”.

Aanmelden op PC Web Plus

Nieuwe onderwerp openen op het forum