Hosts file windows 7 aanpassen

U kunt door middel van het aanpassen van uw hosts file, een domeinnaam op uw systeem doorverwijzen naar een specifieke server / IP-adres. Op deze manier kunt u bijvoorbeeld ook websites blokkeren door deze door te sturen naar het localhost adres 127.0.0.1 .

Voor het openen van een website is het het noodzakelijk dat het opgegeven websiteadres eerst wordt vertaald naar een IP-adres en dit wordt meestal gedaan door de DNS-server van uw provider. Echter wordt ook de lokale hosts file van Windows aangesproken om te controleren of de domeinnaam en IP-adres hier worden vermeld. Staat de domeinnaam in de hosts file vermeld, dan wordt de aanvraag automatisch doorgestuurd naar het in het HOSTS-bestand vermelde IP-adres, en als je dus een domeinnaam naar 127.0.0.1 laat doorverwijzen kan deze website niet meer geopend worden. Op deze manier werkt bijvoorbeeld ook de hosts file van MVPS.

Hosts file windows 7 aanpassen
Hosts file windows 7 aanpassen

Hosts file windows 7 aanpassen

Als je als gewone gebruiker de hostfile wilt aanpassen onder Windows 7 dan krijg je de volgende foutmelding (“Cannot create the c:windowssystem32driversetchosts file.”) Je heb hebt dus beheerdersrechten nodig om de hosts file te kunnen aanpassen. De oplossing voor dit probleem is het opstarten van Notepad (Kladblok) als Administrator.

Hierdoor heb je meer rechten, en kan je dus wel het hosts bestand aanpassen. Notepad vind je in het start menu onder de Programma’s  > Bureau Accessories. Klik met de rechter muisknop op het Notepad (Kladblok) pictogram en selecteer de optie “Als Administrator uitvoeren“.

Het Windows hosts bestand staat in c:\windows\system32\drivers\etc\hosts. Je kan dit pad in het openfile dialoogscherm typen of naar het pad browsen. Als je op de juiste locatie bent uitgekomen zie je waarschijnlijk  “no items match your search” dit komt omdat Notepad standaard alleen bestanden met de .txt extensie laat zien. Open de files drop down box en selecteer “All files”.

Het is ook mogelijk om een speciale tool te gebruiken zoals onderstaande waarmee je gemakkelijk het hosts file van Windows kunt aanpassen.

Download HostsXpert
Unzip het programma naar je Bureaublad.

  • Open de map en dubbelklik op HostsXpert.exe
  • Klik nu op de knop “editing” Afbeelding
  • Klik nu op de knop “Add line” Afbeelding
  • Voer nu in het “tekstvak” onder “Add line” achter 127.0.0.1 adyieldmanager.com in en klik nu op de knop “Add line” Afbeelding
  • Zie het onderstaande voorbeeld.
  • Afbeelding
  • Herstart nu de computer.

Voor vragen en of problemen met betrekking tot de hosts file kunt u terecht op ons forum.

Stap 1 Aanmelden op PC Web Plus

Stap 2 Nieuwe onderwerp openen op het forum