ING virus! / Malware wat nu?

By | 31 augustus 2011

INGDe meeste mensen zullen vast wel op de hoogte zijn van de commotie omtrent het feit dat de ING en vooral de klanten daarvan doelwit zijn van cybercriminelen die u op slinkse wijze via malware transacties wil laten uitvoeren, U krijgt namelijk in veel gevallen een scherm (popup) te zien in de ING stijl en via SMS zult u een TAN-code ontvangen om de aangemaakte transactie te bevestigen, maar de meest gestelde vraag is hoe dit allemaal mogelijk is?

De malware manipuleert het systeem en maakt beknopt omschreven gebruik van man in the middle en man in the browser attacks die een browsersessie kunnen kapen en deze zo kunnen manipuleren dat u heel iets anders te zien krijgt dan er werkelijk op de achtergrond wordt uitgevoerd.
Dit gaat gepaard met onder andere de malware infecties genaamd ‘Mebroot’ en ‘Backdoor.Win32.Sinowal’, deze malware maakt gebruik van een ‘backdoor’ functionaliteit.

Een compleet stappenplan kunt u vinden op de onderstaande link om de computer te laten controleren op eventueel aanwezige malware.
http://www.pcwebplus.nl/phpbb/ing.php

Op ons forum hebben we al diverse malware gerelateerde problemen van ING-klanten verholpen, via dit bericht willen we dan ook graag even benadrukken dat alleen het uitvoeren van de beschikbaar gestelde ‘cleaner’ van de ING niet voldoende is om het gebruikte systeem mee te scannen.
Deze ‘tool’ van de ING is namelijk geen volwaardige anti-malware tool, maar één die specifiek op bepaalde banking.trojans scant.

Indien deze cleaner aangeeft ‘No malware was found on your system!‘ is dit geen garantie dat het systeem daadwerkelijk ook malwarevrij is.
Het verstandigste is dan ook om het volgende stappenplan te hanteren om de computer te scannen op aanwezige malware.

Een compleet stappenplan kunt u vinden op de onderstaande link.
http://www.pcwebplus.nl/phpbb/ing.php

In de volgende berichten kunt u lezen dat er al diverse mensen uitstekend zijn geholpen en de gebruikte computer weer malware-vrij is.

Ing gehackt / Mebroot
ING Malware / gehackt / Mebroot
ING virus slachtoffer
Mebroot/Sinowal
ING cleaner: zegt nog steeds besmet

Geïnfecteerd wat nu?
Indien uw computer is geïnfecteerd of als u verdachte zaken heeft waargenomen wat kunt u dan het beste doen?

Neem in ieder geval nooit adviezen over vanuit gelijkende problemen want die adviezen zijn specifiek voor die computer geadviseerd zoals u ook kunt lezen in dit artikel, dus als u problemen heeft dient u een eigen topic op het forum aan te maken met uw vraag.

Gratis hulp bij virussen
Wanneer u het vermoeden heeft dat uw computer geïnfecteerd is met een virus, adware, spyware of andere malware is het raadzaam om uw computer grondig te controleren op aanwezigheid van malware, hiervoor kunt u gebruik maken van het onderstaande stappenplan.

Middels deze handleiding die uit drie stappen bestaat kunnen de experts op het forum van PC Web Plus uw computer grondig controleren op aanwezigheid van malware.

  1. RSIT uitvoeren (Analyse programma waarmee handmatig uw computer gecontroleerd wordt).
  2. HitmanPro (Cloud-scanner om te controleren op actieve malware)
  3. MalwareBytes Anti-Malware (Malwarescanner om uw gehele computer te controleren)

Stap 1 Aanmelden op PC Web Plus

Stap 2 Nieuwe onderwerp openen op het forum

Vervolgens wordt u op het forum door een “expert” op het gebied van het verwijderen van virussen en malware geholpen, dit gebeurd geheel individueel. Uw probleem wordt dus geheel één op één behandeld door de betreffende `security specialist´ op het forum van PC Web Plus.