Internet Explorer traag – oorzaken en mogelijke oplossing

Internet Explorer traag is wellicht één van de meest voorkomende en gehoorde klachten, en vaak luidt het advies dan ook om over te stappen naar Firefox of Google Chrome of een andere browser om dat deze veelal sneller zijn dan Internet Explorer. Echter is dit natuurlijk geen oplossing voor het probleem als Internet Explorer ineens trager is dan normaal, en de oorzaken dat Internet Explorer traag is kan velerlei zijn zoals een bepaalde invoegtoepassing die niet naar behoren functioneert of een conflict heeft met andere software. Maar ook adware, spyware en andere malware zijn een bekende oorzaak wanneer Internet Explorer traag is.

Wanneer u het vermoeden heeft dat uw computer is geïnfecteerd met een virus, spyware of malware en daardoor Internet Explorer traag is dan kunt u het beste het stappenplan op de onderstaande link uitvoeren.

Met de verkregen logbestanden kunnen wij u op het forum verder helpen met het zoeken naar de oorzaak waarom Internet Explorer traag is en daar een oplossing voor zien te vinden.

Internet Explorer traag
Internet Explorer traag – oorzaken en mogelijke oplossing

Internet Explorer traag – wanneer is het ontstaan?

In de eerste plaats is het belangrijk om na te gaan wanneer het probleem met betrekking tot de traagheid van Internet Explorer is ontstaan, op deze manier kan de eventuele oorzaak makkelijker achterhaald worden om tot een oplossing van de traagheid van Internet Explorer te komen. Ook kunt u Internet Explorer eens starten zonder invoegtoepassingen.

Start > Alle programma’s > Bureau accessoires > Systeembeheer > Internet Explorer (zonder invoegtoepassingen).

Wanneer Internet Explorer zonder invoegtoepassingen eveneens traag is grijp dan nooit direct naar register cleaners of andere schoonmaaktools, in het slechtste geval kunnen deze alleen maar meer problemen veroorzaken. Neem ook nooit zomaar één op één de gegeven adviezen van gelijkwaardige problemen over zonder te weten wat de exacte uitwerking zal zijn, zoals bijvoorbeeld bij problemen wanneer Internet Explorer traag is en deze gerelateerd zijn aan een adware, spyware of andere malware infectie.

Voor hulp en advies kunt u terecht op ons forum, op die manier kunnen wij gericht volgens de gegeven probleemomschrijving gericht advies geven welke stappen u kunt uitvoeren om het probleem op te lossen.

Aanmelden op PC Web Plus

Stap 2 Nieuwe onderwerp openen op het forum

Vermeld in uw probleemomschrijving zoveel mogelijk relevante informatie zoals.

  • Welke versie van Windows en Internet Explorer wordt er gebruikt.
  • Indien er foutmeldingen worden getoond door Internet Explorer vermeld deze dan inclusief eventuele foutcodes.
  • Wanneer u zelf al het één en ander heeft geprobeerd vermeld dit eveneens in uw eerste bericht met de probleemomschrijving.