Malware preventie-probleemoplosser controleert de veiligheid van uw computer

Microsoft heeft een gratis tool genaamd “Malware preventie-probleemoplosser” beschikbaar gesteld om te controleren of belangrijke systeeminstellingen gezien de veiligheid van uw computer wel goed staan ingesteld. De Malware preventie-probleemoplosser controleert de veiligheid van uw computer, maar ook of de Windows firewall is ingeschakeld wat de status van uw geïnstalleerde virusscanner is. Tevens schakelt de “Malware preventie-probleemoplosser” ook de automatisch updates van Windows in, om er voor te zorgen dat uw computer altijd beschikt over de laatste beveiligingsupdates.

Eveneens wordt de pop-upblocker in Internet Explorer gecontroleerd en of de laatst beschikbare versie van Internet Explorer wel wordt gebruikt. Daarnaast kijkt de “Malware preventie-probleemoplosser” of Remote Registry is uitgeschakeld. Via de Remote Registry-service kunnen namelijk externe gebruikers de registerinstellingen op de computer wijzigen, of indien uw computer is geïnfecteerd misbruik maken van deze service.

Verder verwijdert de tool de browsergeschiedenis en internet-cache, schakelt het Gebruikersaccountbeheer (UAC) in en reset het Proxy-instellingen die na een malware-infectie mogelijk zijn aangepast. De “Malware preventie-probleemoplosser” kan echter alleen vanuit een Beheerdersaccount worden uitgevoerd, en is niet compatibel met Windows 8.

Malware preventie-probleemoplosser
Malware preventie-probleemoplosser

Malware preventie-probleemoplosser controleert de veiligheid van uw computer

Download de Malware preventie-probleemoplosser naar het bureaublad.

  • Dubbelklik vervolgens op “Microsoft Malware preventie-probleemoplosser.exe” om de tool te starten.
  • Indien u een melding krijgt van het gebruikersaccountbeheer (UAC) sta u dit toe.
  • Klik vervolgens op accept waarna er een pre-scan wordt uitgevoerd van uw computer.
  • U krijgt nu twee opties te zien “Detect problems and apply the fixes for me” en “Detect problems and let me select the fixe to apply“.
  • Kies hier bij voorkeur voor de optie “Detect problems and let me select the fixe to apply” zodat u weet wat er hersteld zal worden zodat u hier zelf kunt aangeven wat u wilt laten herstellen.
  • Er wordt nu wederom een scan uitgevoerd waarna er wordt gevraagd om de geschiedenis van uw browser te verwijderen klik hier op de gewenste optie.
  • Vervolgens worden de resultaten van de “Malware preventie-probleemoplosser” waarbij alle items standaard staan aangevinkt.
  • Controleer al deze items zorgvuldig voordat u op “Next” klikt.
  • Volg nu alle aanwijzingen op het scherm, als de tool gereed is krijgt u nog een overzicht van wat er reeds is hersteld.

  • Klik vervolgens op Next en herstart de computer als hierom wordt gevraagd.

Wanneer u vragen heeft omtrent de “Malware preventie-probleemoplosser” of advies nodig heeft omtren uw beveiligingssoftware of gebruikte virusscanner kunt u terecht op ons forum in de sectie “Beveiliging & privacy”.

Aanmelden op PC Web Plus

Stap 2 Nieuwe onderwerp openen op het forum