Mijn internet verbinding valt steeds weg!

By | 25 januari 2014

Mijn internetverbinding valt steeds weg! U kent het vast wel, en het is een veelvoorkomend probleem bij draadloze netwerken. Draadloos internet is namelijk altijd wat storingsgevoeliger dan een bekabelde internetverbinding. Mijn draadloze internetverbinding valt geregeld weg? Is dan ook een veelgestelde vraag en wanneer jouw internetverbinding toch regelmatig wegvalt, raadpleeg onderstaande checklist internetverbinding voor meer informatie voor gratis hulp en advies bij problemen met uw internetverbinding kunt u ook terecht op ons forum, hiervoor kunt u dan gebruik maken van de onderstaande handleiding.

De kwaliteit van een draadloze internetverbinding is afhankelijk van een aantal externe factoren en er zijn steeds meer mensen die overstappen op draadloos internet of andere apparatuur gebruiken die op dezelfde frequentie (van 2,4GHz/5GHz) werkt. Dit komt vanwege het feit dat dit een vrije frequentieband  is die door iedereen gebruikt kan worden. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan een magnetron, dect telefoons, adapters en natuurlijk draadloze netwerken. etc..

Mijn internet verbinding valt steeds weg!

Mijn internet verbinding valt steeds weg!

Een van de oorzaken van de kwaliteit van het draadloze netwerk kan worden beïnvloed door het gebruik van verouderde computerapparatuur. Maar ook betonijzer, muren en dergelijke belemmeren het draadloze signaal van een netwerk. Middels de onderstaande mogelijke oplossingen kunt u het draadloze signaal van uw netwerk in sommige gevallen aanzienlijk verbeteren.

  • Plaats een draadloze modem / router nooit in een kast, of ergens achter zodat deze uit het zicht staat (dit beïnvloed nadelig het signaal).
  • Door het draadloze toegangspunt (AP -acces point) te verplaatsen, zonder directe obstakels kan het bereik aanzienlijk verbeterd worden.
  • Ook kan het gebruik van een ander kanaal van de modem / router kan verbetering geven met betrekking tot de verbinding en het signaal.
  • Het aanschaffen van een draadloze versterker (repeater) welke het signaal versterkt kan een mogelijke oplossing zijn.
  • Zet indien mogelijk de antenne(s) van het draadloze toegangspunt (AP -acces point)  in een andere positie.

Ook een niet optimaal functionerend of verouderd stuurprogramma voor draadloze netwerkadapters kan er voor zorgen dat uw internetverbinding steeds wegvalt, het updaten van de drivers is zeker aan te bevelen. Gebruik echter nooit zomaar programma’s die automatisch de drivers kunnen updaten maar download altijd handmatig de laatste drivers van de website van de fabrikant.

Zoekopdrachten:

  • netwerk uitgeschakeld vanwege trage internetverbinding
  • internet valt steeds weg
  • internetverbinding valt steeds weg
  • mijn internet valt steeds weg