Monstermarketplace verwijderen [oplossing]

By | 12 november 2013

Monstermarketplace is een zeer hinderlijk advertentieplatform wat valt onder de categorie PUP’s (Potentially Unwanted Programs). MonsterMarketplace is voornamelijk gebundeld bij gratis software waarbij de installatiebestanden gesponsord worden door het implementeren van extra (ongewenste) software of via downloads van bijvoorbeeld websites als Softonic, Brothersoft, CNet en vergelijkbare website die aangepaste installatiebestanden aanbieden die bijvoorbeeld gebundeld zijn met MonsterMarketplace en het al dan niet ongevraagd zonder uw medeweten op uw computer installeren.

Wanneer MonsterMarketplace.com eenmaal op uw computer aanwezig is zal het ongewenste reclame tonen in Internet Explorer, Firefox en Google Chrome. Tevens zal het zich injecteren in online teksten waardoor bepaalde worden onderstreept en voorzien van een link naar MonsterMarketplace.com worden weergegeven. Monstermarketplace verwijderen uit uw gebruikte browser is niet zo makkelijke aangezien het zich vaak diep in Internet Explorer, Firefox en Google Chrome nestelt.

Dergelijke dubieuze advertentieplatformen als Monstermarketplace (Monstermarketplace.com) zijn niet alleen zeer hinderlijk, maar kunnen ook ongevraagd uw surfgedrag in kaart brengen om zo in te spelen op uw surfgedrag met het tonen van advertenties, ongewenste reclame en pop-ups tijdens het surfen. Ook een vertraagde browsers, tabbladen die vanzelf openen met gesponsorde pagina’s, traag openen van websites zijn bekende symptomen van dit soort “Potentioneel Ongewenste Software” (PUP’s) / Pottentially Unwanted Programs.

Monstermarketplace verwijderen

Monstermarketplace verwijderen

Monstermarketplace verwijderen

Wanneer uw computer getroffen is door de Monstermarketplace adware, dan is het raadzaam om uw computer grondig te laten controleren op de aanwezigheid van “Potentioneel Ongewenste Software” (PUP’s) / Pottentially Unwanted Programs, hiervoor kunt u gebruik maken van het onderstaande stappenplan. Op ons forum kunt u vervolgens terecht voor persoonlijke hulp en ondersteuning bij het verwijderen van de malware en het opschonen van uw computer.

Gratis hulp bij malware en virusinfectie problemen

Stap 1 Aanmelden op PC Web Plus

Stap 2 Stappenplan uitvoeren

Middels deze handleiding die uit drie stappen bestaat kunnen de experts op het forum uw computer grondig controleren op aanwezigheid van malware.

  1. RSIT uitvoeren (Analyse programma waarmee handmatig uw computer gecontroleerd wordt).
  2. HitmanPro (Cloud-scanner om te controleren op actieve malware)
  3. MalwareBytes Anti-Malware (Malwarescanner om uw gehele computer te controleren)

Wanneer het probleem opgelost lijkt na het uitvoeren van dit stappenplan plaats dan alsnog even de verkregen logbestanden zodat we uw computer verder kunnen controleren en kunnen opschonen. Het is namelijk mogelijk dat de visuele problemen zijn verholpen maar dat er toch nog adware, of andere ongewenste software op uw computer aanwezig is.

Stap 3 Nieuwe onderwerp openen op het forum

Vervolgens wordt u op het forum door een “expert” op het gebied van het verwijderen van virussen en malware geholpen, dit gebeurd geheel individueel. Uw probleem wordt dus geheel één op één behandeld door de betreffende `security specialist´ op het forum van PC Web Plus.