Text Enhance uitschakelen en verwijderen.

By | 24 april 2012

Text Enhance is een advertentieplatform die zich door middel van een add-on, extensie of plug-in nestelt in de gebruikte browser waardoor er bepaalde ‘sleutelwoorden’ / ‘keywords’ voorzien woorden van een hyperlink die bij een ‘mouse-over’ een pop-up geven van ‘Text Enhance’.
Zodra u op één van deze links klikt zal u doorgestuurd worden naar de betreffende website waaraan de advertentie-link is gekoppeld.

Hieronder ziet u een voorbeeld van ‘Text Enhance‘ waarbij het bij een bepaalde link een pop-up toont, dit is natuurlijk erg lastig bij het lezen van een artikel en of bericht.

Deze vorm van adverteren zie je steeds vaker en niet altijd is hiervan een add-on, extensie of plug-in van de browser de oorzaak.
Aangezien websites deze vorm van adverteren zelf in de website implementeren, zoals op de onderstaande afbeelding is te zien.

Door het klikken op het ‘vraagteken’ in de pop-up is het mogelijk om deze niet meer te laten tonen maar hou er wel rekening mee dat nu het gebruikte IP-adres geregistreerd staat bij deze ‘Opt-out’ dus dit is niet de beste manier om verlost te raken van deze advertenties.

Controleer dus uw add-ons, extensies of plug-ins en en indien het probleem dan nog steeds niet is verholpen raad ik u aan het onderstaande stappenplan te volgen.

Infectie stappenplan >> (klik hier)

Het is namelijk goed mogelijk dat uw computer is geïnfecteerd, want vaak is de plug-in ‘Codec-C’ of ‘Codec-(x)’ de boosdoener die geclassificeerd staat als malware zijnde.

Gratis hulp bij virussen
Wanneer u het vermoeden heeft dat uw computer geïnfecteerd is met een virus, adware, spyware of andere malware is het raadzaam om uw computer grondig te controleren op aanwezigheid van malware, hiervoor kunt u gebruik maken van het onderstaande stappenplan.

Middels deze handleiding die uit drie stappen bestaat kunnen de experts op het forum van PC Web Plus uw computer grondig controleren op aanwezigheid van malware.

  1. RSIT uitvoeren (Analyse programma waarmee handmatig uw computer gecontroleerd wordt).
  2. HitmanPro (Cloud-scanner om te controleren op actieve malware)
  3. MalwareBytes Anti-Malware (Malwarescanner om uw gehele computer te controleren)

Stap 1 Aanmelden op PC Web Plus

Stap 2 Nieuwe onderwerp openen op het forum

Vervolgens wordt u op het forum door een “expert” op het gebied van het verwijderen van virussen en malware geholpen, dit gebeurd geheel individueel. Uw probleem wordt dus geheel één op één behandeld door de betreffende `security specialist´ op het forum van PC Web Plus.