Trage computer & hoog processorgebruik

By | 25 juni 2013

Een “trage computer & hoog processorgebruik” kan vele oorzaken hebben, één van de meest voorkomende oorzaken als u plotseling last heeft van een “trage computer & hoog processorgebruik” is over het algemeen een virus of andere malware infectie, het is daarom dan ook raadzaam om als eerste uw computer grondig te controleren. Ook al geeft uw gebruikte virusscanners of ander beveiligingspakket niets aan wil dit nog niet bevestigen dat uw computer niet geïnfecteerd is met een virus of andere malware. Wanneer er namelijk nog geen detectie is, dan heeft deze malware vrij spel en kan deze onzichtbaar zorgen voor een “trage computer & hoog processorgebruik

Naast een virus en of malware infectie kan een “trage computer & hoog processorgebruik” ook veroorzaakt worden door een conflict met legitieme software, of een corrupte installatie van uw gebruikte beveiligingspakket waardoor deze niet meer optimaal functioneert. Een gekend voorbeeld is bijvoorbeeld McAfee die uw computer sterk vertraagt, maar ook andere beveiligingssoftware kan soms u computer sterk vertragen doordat u bijvoorbeeld meerdere beveiligingspakketten gebruikt en deze niet of elkaar zijn afgestemd.

Maar in de basis is het bij een “trage computer & hoog processorgebruik” aan te bevelen om als eerste de computer grondig te controleren op de aanwezigheid van virussen, spyware, adware, rootkits en andere malware varianten. Mocht er geen sprake van zijn dan kan dit alvast uitgesloten worden en kan er gericht naar de mogelijke andere oorzaak gezocht worden.

Trage computer & hoog processorgebruik

Trage computer & hoog processorgebruik

Trage computer & hoog processorgebruik

Aangezien een “trage computer & hoog processorgebruik” diverse oorzaken kan hebben is het onmogelijk om hier een kant-en-klare oplossing voor te bieden. Wat u vooral niet moet doen is direct grijpen naar systeem cleaners, register cleaners en andere opschoningsprogramma’s want deze kunnen vaak alleen maar voor meer problemen zorgen.

Stap 1 – Aanmelden op PC Web Plus

Stap 2 – Stappenplan uitvoeren

Middels deze handleiding die uit drie stappen bestaat kunnen de experts op het forum van PC Web Plus uw computer grondig controleren op aanwezigheid van malware.

 • RSIT uitvoeren (Analyse programma waarmee handmatig uw computer gecontroleerd wordt).
 • HitmanPro (Cloud-scanner om te controleren op actieve malware)
 • MalwareBytes Anti-Malware (Malwarescanner om uw gehele computer te controleren)

Stap 3 – Nieuwe onderwerp openen op het forum

 • Geef als eerste in uw bericht een zo goed mogelijke omschrijving van uw probleem.
 • Wanneer uw beveiligingspakket melding geeft van een virus of malware, geef dan even aan om welke detectie dit gaat zoals de gegeven naam en locatie.
 • Vertel eventueel wat u zelf al heeft geprobeerd om het probleem te kunnen oplossen.
 • Plaats de verkregen logbestanden van het stappenplan in een nieuw onderwerp als bijlage in uw bericht
 • Mocht u problemen ondervinden bij het uitvoeren van dit stappenplan maak dan gewoon een nieuw onderwerp aan op het forum en beschrijf uw problemen, zo kunnen we u een andere oplossing aanbieden.
 • Wanneer het probleem opgelost lijkt na het uitvoeren van dit stappenplan plaats dan alsnog even de verkregen logbestanden zodat we uw computer verder kunnen controleren en kunnen zien wat er is verwijderd en gedetecteerd.

Vervolgens wordt u op het forum door een “expert” op het gebied van het verwijderen van virussen en malware geholpen, dit gebeurd geheel individueel. Uw probleem wordt dus geheel één op één behandeld door de betreffende `security specialist´ op het forum van PC Web Plus.

Zoekopdrachten:

 • processorgebruik
 • browser hoog cpu gebruik oorzaak
 • wat is een norml processorgebruik bij pc in rust