Verwijderen Torpig [Brief van Ziggo]

By | 20 juni 2013

Internetprovider Ziggo stuurt met enige regelmaat automatisch brieven naar klanten wanneer het veiligheidssysteem van Ziggo detecteert dat één of meerdere computers op het betreffende netwerk geïnfecteerd zijn met een virus of andere malware variant zoals bijvoorbeeld het Trojaanse paard “Torpig“. In deze brief van Ziggo staat onder meer een beknopte beschrijving van het Trojaanse paard “Torpig” en op welke manier Ziggo heeft gedetecteerd dat uw computer geïnfecteerd is met “Torpig“, aanvullend wordt er het advies gegeven om op het internet te zoeken naar “verwijderen torpig” voor informatie en instructies voor het verwijderen van het Trojaanse paard “Torpig“.

Het Trojaanse paard “Torpig” ook bekend onder de namen Sinowal, Anserin en Mebroot een malwarevariant die onder de categorie “bankingtrojanen” valt, deze malware heeft het dus onder andere voorzien op uw persoonlijke gegevens zoals inlognamen, wachtwoorden, creditcardgegevens en andere vertrouwelijke en of financiële gegevens.

Wanneer uw computer is geïnfecteerd met het Trojaanse paard “Torpig” dan wilt u deze natuurlijk zo snel mogelijk verwijderen, hiervoor zijn er diverse mogelijkheden zoals het gebruiken van uw virusscanner en een on-demand malwarescanner om uw computer te controleren op de aanwezigheid van het Trojaanse paard “Torpig“. Echter veranderd deze malware steeds van gedaante waardoor het detecteren onmogelijk wordt gemaakt, vaak is het scannen dan ook niet voldoende en dient de geïnfecteerde computer verder onder de loep genomen te worden, hiervoor kunt u terecht op het forum van PC Web Plus waar wij u kunnen helpen bij het verwijderen van Torpig.

Verwijderen Torpig [Brief van Ziggo]

Wanneer uw computer geïnfecteerd is met het Trojaanse paard “Torpig” is het raadzaam om uw computer grondig te controleren op aanwezigheid van malware, hiervoor kunt u gebruik maken van het onderstaande stappenplan, deze is te eveneens te gebruiken bij allerhande problemen en is bedoeld om een goede basis te verkrijgen zodat er snel de oorzaak achterhaald kan worden en we voor u een passend advies op maat kunnen geven omtrent de problemen.

Stap 1 – Aanmelden op PC Web Plus

Stap 2 – Stappenplan uitvoeren

Middels deze handleiding die uit drie stappen bestaat kunnen de experts op het forum van PC Web Plus uw computer grondig controleren op aanwezigheid van malware.

 • RSIT uitvoeren (Analyse programma waarmee handmatig uw computer gecontroleerd wordt).
 • HitmanPro (Cloud-scanner om te controleren op actieve malware)
 • MalwareBytes Anti-Malware (Malwarescanner om uw gehele computer te controleren)

Stap 3 – Nieuwe onderwerp openen op het forum

 • Geef als eerste in uw bericht een zo goed mogelijke omschrijving van uw probleem.
 • Wanneer uw beveiligingspakket melding geeft van een virus of malware, geef dan even aan om welke detectie dit gaat zoals de gegeven naam en locatie.
 • Vertel eventueel wat u zelf al heeft geprobeerd om het probleem te kunnen oplossen.
 • Plaats de verkregen logbestanden van het stappenplan in een nieuw onderwerp als bijlage in uw bericht
 • Mocht u problemen ondervinden bij het uitvoeren van dit stappenplan maak dan gewoon een nieuw onderwerp aan op het forum en beschrijf uw problemen, zo kunnen we u een andere oplossing aanbieden.
 • Wanneer het probleem opgelost lijkt na het uitvoeren van dit stappenplan plaats dan alsnog even de verkregen logbestanden zodat we uw computer verder kunnen controleren en kunnen zien wat er is verwijderd en gedetecteerd.

Vervolgens wordt u op het forum door een “expert” op het gebied van het verwijderen van virussen en malware geholpen, dit gebeurd geheel individueel. Uw probleem wordt dus geheel één op één behandeld door de betreffende `security specialist´ op het forum van PC Web Plus.

Verwijderen Torpig – veiligheidswaarschuwing

Onderstaand ziet u een voorbeeld van de betreffende brief die Ziggo verstuurd als uw computer is geïnfecteerd met het Trojaanse paard “Torpig

Torpig - veiligheidswaarschuwing

Torpig – veiligheidswaarschuwing

Verwijderen Torpig Win32/Theola.

Win32/Theola is een kwaadaardige component van het Trojaanse paard “Torpig“, deze kwaadaardige browserplug-in installeert zich in Google Chrome als extensie genaamd Default Plug-in 1.0.
Zodra gebruikers ergens inloggen zoals op bijvoorbeeld de website van de bank wanneer de betreffende computer met deze malware is geïnfecteerd onderschept de malware de inloggegevens en creditcardgegevens van de gebruiker en stuurt die terug naar de cybercriminelen. Daarnaast kan Theola ook video-opnamen registreren, aangezien het namelijk over functionaliteit beschikt voor het opslaan van video’s in het MPEG formaat.

Win32/Theola.F is een browserpug-in voor Google Chrome en is gebaseerd op de NPAPI interface (Netscape Plugin Application Programming Interface). Hieronder ziet u een schematisch overzicht van de betreffence browserplug-in. De volledige analyse hiervan kunt u nalezen op WeLiveSecurity van ESET.

Win32/Theola.F Google Chrome Plug-in

Win32/Theola.F Google Chrome Plug-in

Zoekopdrachten:

 • verwijderen torpig
 • torpig
 • torpig verwijderen
 • verwijderen torpig ziggo
 • verwijder torpig
 • torpig virus
 • torpig virus verwijderen
 • torpig removal
 • torpig verwijderen ziggo
 • verwijder torpig ziggo