Virusscanners – gratis avies op het forum van PC Web Plus.

Het is natuurlijk algemeen bekend dat het gebruik van een virusscanner  een belangrijk aspect is betreffende de veiligheid van uw computer en uw persoonlijke gegevens. Echter kan de keuze voor het gebruik van een virusscanner  niet altijd even gemakkelijk zijn, zeker niet aangezien het ruime aanbod van de verschillende soorten beveiligingspakketten die er beschikbaar zijn.

Vroeger was een virusscanner nog echt een virusscanner en deed deze niets meer dan uw systeem beveiligen tegen virussen op basis van definities en was deze beveiligingssoftware niet uitgerust met de mogelijkheden en beveiligingstechnologieën die we nu allemaal kennen om de alom gevreesde virussen, spyware en andere malware van ons systeem te kunnen weren.

In de afgelopen jaren is het aanbod van de verschillende virusscanners & beveiligingssoftware dan ook flink gegroeid waarbij er ook het verschil in kwaliteit sterk is toegenomen, en zeker de kwaliteit van een virusscanner & beveiligingssoftware is heel belangrijk aangezien dit toch de basis is van de algehele bescherming van uw computer.

Virusscanner & beveiligingssoftware – gratis avies op het forum van PC Web Plus.
Virusscanner & beveiligingssoftware – gratis avies op het forum van PC Web Plus.

Virusscanners informatie

Tegenwoordig spreken we eigenlijk niet meer van een virusscanner maar eigenlijk van een malwarescanner, malware is immers de naam van alle kwaadaardigheden waaronder onder andere de virussen vallen. Eigenlijk doordat de term “virusscanners” zo is ingeburgerd wordt deze daarom ook nog steeds gebruikt in de basis als het gaat om beveiligingssoftware.
Echter hebben de virusscanners ook reeds plaats gemaakt voor Internet Security, Total Protection, Total Security pakketten en aanvullende malwarescanners. Daarbij heeft u tevens de keuze tussen gratis virusscanners en betaalde virusscanners, en de vraag “wat is de beste virusscanner” wordt dan ook met regelmaat gesteld, en wellicht komt deze vraag ook direct bij u op bij het lezen van dit artikel.

Helaas is het echt niet makkelijk om een standaard advies te geven, de benodigde en gewenste beveiliging hangt onder andere af van uw surfgedrag maar ook van de gebruikte computer. En vooral het laatste is belangrijk om rekening mee te houden, want het is namelijk heel goed mogelijk dat een bepaalde virusscanner op systeem A erg goed functioneert maar op systeem B echter niet probleemloos zijn werk doet.
Vandaar dat wij adviseren om altijd persoonlijk advies te vragen, hiervoor kunt u terecht op ons forum in de sectie “Beveiliging & privacy

Aanmelden op PC Web Plus

Stap 2 Nieuwe onderwerp openen op het forum

Virusscanners handige links en informatie.