Window Web verwijderen (adware verwijder instructies)

By | 31 augustus 2014

Window Web (PUP.Optional.WindowWeb.A) is een adware-variant wat veelal gebundeld is met gratis software en installeert zich onopgemerkt in Internet Explorer als (BHO) Browser Helper Object, en als plug-in (browserextensie) in Firefox en Google Chrome. Adware zoals deze Window Web variant staat bekend om het vertonen van ongewenste reclame “Ads by Window Web” en allerhande hinderlijke pop-ups. In de meeste situaties is het installeren van gratis software de oorzaak, en dat merkt u niet direct omdat dit geheel zonder uw medeweten gebeurd. Adware zoals Window Web verwijderen is dan ook niet zo eenvoudig als het lijkt omdat het vaak niet in de softwarelijst van Windows staat vermeld.

In uw browser zal Window Web wel vermeld staan maar het verwijderen is meestal onmogelijk en verschijnen er meldingen zoals, “Window Web kan enkel verwijderd worden door systeembeheerder”. Dit komt doordat dit soort adware zich diep in geïnstalleerde browsers weet te nestelen. Ook is het mogelijk dat andere ongewenste software het verwijderen belemmert, in dit soort gevallen bent u aangewezen op gespecialiseerde programma’s om uw computer op te schonen. Want ook software zoals AdwCleaner kan hardnekkige adware zoals Window Web vaak niet verwijderen.

Een uitgebreide controle is dan ook nodig om alle aanwezige registersleutels, en bestanden van Window Web en andere adware te kunnen verwijderen. Een scan met AdwCleaner is dan een goede basis, en voor hulp en ondersteuning bij het compleet verwijderen van de adware en het opschonen van uw computer kunt u terecht in ons AdwCleaner forum. De stap-voor-stap handleiding leest u hieronder.

  1. Voer als eerste een scan uit met AdwCleaner, in deze handleiding staat alles stap-voor-stap beschreven.
  2. Via deze link kunt u zich gratis registeren op ons forum als u nog geen account heeft.
  3. Open vervolgens een nieuw onderwerp in het AdwCleaner forum.
  4. Geef in uw eerste bericht een duidelijke titel zoals bijvoorbeeld “Hulp nodig bij Window Web verwijderen”.
  5. Omschrijf vervolgens uw problemen of uw vragen waar u antwoord op wenst te krijgen.
  6. Het logbestand van AdwCleaner kunt u als bijlage aan uw bericht toevoegen.

Window Web verwijderen

Window Web verwijderen (adware verwijder instructie)

Naast de gewone virussen en andere malware vormt adware een steeds groter probleem, en bij adware is het dan vaak ook het geval dat er meer dan één adware-variant aanwezig is. Dit komt mede doordat ongewenste software met heel veel verschillende adware in een zogenaamde “wrapper” wordt gebundeld. Bij het installeren zult u dit vaak niet direct zien, en het uit kunnen schakelen omdat het niet optioneel wordt aangeboden.

Ons advies is dan ook dat u er goed aan doet om een algehele controle op aanwezige adware en andere ongewenste software te laten uitvoeren. En daarvoor heeft ons forum een speciaal team van specialisten die zich richten op het verhelpen van adware problemen zoals “Window Web verwijderen”.

Op het forum is tevens een standaard stappenplan aanwezig voor het verwijderen van adware zoals Window Web, en hier maken wij gebruik van RSIT wat de opvolger is van HijackThis. Deze tool geeft essentiële informatie over de aanwezigheid van malware, virussen, adware en andere ongewenste software. En voor een complete controle van uw computer kunt u ook dit stappenplan volgen.

RSIT Infectie stappenplan RSIT (HijackThis) – handleiding