Windows 8.1 downloaden

By | 19 oktober 2013

De update naar Microsoft Windows 8.1 is gratis te downloaden voor de gebruikers die reeds in het bezit zijn van Windows 8, waarin onder andere het startscherm beter is aan te passen. De Windows 8.1-update is gratis te downloaden in de online Windows-store. Een van de meest opvallende vernieuwingen is dat het startscherm beter is aan te passen naar de eigen voorkeuren. Zo kan je namelijk nu ook een achtergrondplaatje toevoegen en zijn er “live tiles” in een groter formaat aan te maken. Door naar boven te vegen vanaf het startscherm verschijnt de hele lijst met beschikbare apps.

De desktopmodus met de oude Windows 7-interface heeft nu linksonder ook weer een startknop. Tevens is het multitasken verbeterd. Zo kunnen apps voortaan naast elkaar elk de helft van het scherm innemen en kan je ze op meerdere beeldschermen laten draaien. Ook is Skype zo ingebouwd dat je je niet telkens hoeft aan te melden om een oproep te kunnen ontvangen.

Via de volgende website: Windows 8.1 downloaden is Windows 8.1 gratis te downloaden. De Windows 8.1 update wordt echter ook automatisch gedownload en vervolgens geïnstalleerd op uw computer. Zolang er maar Windows 8 of Windows RT op de betreffende computer is geinstalleerd. Maar voor wie niet kan wachten en meteen de update naar Windows 8.1 wilt installeren op de computer, kan terecht op de eerder genoemde link om Windows 8.1 te downloaden.

Windows 8.1 downloaden

Windows 8.1 downloaden

Windows 8.1 downloaden [Vraag & Antwoord]

Windows 8.1 downloaden is voor de huidige Windows 8-gebruikers zeer eenvoudig. Zorg er echter wel voor dat u bent ingelogd met een Microsoft-account en open vervolgens de Windows Store of via Internet Explorer middels het commando ms-windows-store:WindowsUpgrade. Wanneer u vervolgens in de Windows Store terechtkomt, ziet u direct op het startscherm een grote tegel van Windows 8.1 te zien krijgen.

  • Klik hier vervolgens op, en bevestig het downloaden van Windows 8.1
  • Als de update naar Windows 8.1 volledig gedownload is, zal er een melding verschijnen dat de pc enkele malen opnieuw opgestart zal wordne.
  • U hoeft nu enkel nog even geduld te hebben, en vervolgens kunt u aan de slag met het nieuwe Windows 8.1.

Ziet u de betreffende tegel voor het downloaden van Windows 8.1 niet staan? Dan zijn vermoedelijk niet de meest recente updates voor Windows 8 geïnstalleerd, of ontbreken er essentiële updates zoals bijvoorbeeld KB 2871389 die gerelateerd is aan de upgrade naar Windows 8.1

Mocht u problemen ondervinden bij het downloaden en of installeren van de update naar Windows 8.1 dan kunt u terecht op ons forum bij  Computerproblemen & vragen [software], bij sommige computers met Windows 8 wil het downloaden en installeren van Windows 8.1 niet zonder problemen verlopen, en dit kan diverse oorzaken hebben zoals onder andere het gebruik van de Enterprise versie van Windows 8, het ontbreken van benodigde updates voor het installeren van Windows 8.1.

Stap 1 Aanmelden op PC Web Plus

Stap 2 Nieuwe onderwerp openen op het forum

Computerforum PC Web Plus

Zoekopdrachten:

  • Windows 8 1 Downloaden
  • ms-windows-store:WindowsUpgrade