Windows 8.1 preview downloaden

By | 25 juni 2013

Vanaf morgen 26 juni is het mogelijk om de Windows 8.1 preview te downloaden, dit is mogelijk via de Windows Store in Windows 8 maar het zal ook mogelijk zijn om deze als ISO te kunnen downloaden. Om de Windows 8.1 preview te kunnen testen dient u echter wel in het bezit te zijn van een Windows 8-licentie, zonder een geldige licentie is het namelijk niet mogelijk zijn om de “Windows 8.1 preview” te installeren zonder licentiesleutel.

Ook zal de Windows 8.1 preview maar in een beperkt aantal talen beschikbaar worden gesteld door Microsoft, hierdoor bestaat de kans dat de update voor Windows 8.1 preview niet in de Windows Store zal worden getoond. Het is nog niet bevestigd maar wellicht is er wel een mogelijkheid om dat via de ISO naar de Engelstalige preview versie van Windows 8.1 te kunnen upgraden.

Een dual-boot installatie met Windows 8 en Windows 8.1 zal eveneens mogelijk zijn, maar dan moet de dual-boot omgeving wel van te voren worden aangemaakt, dit omdat de ISO-bestanden van Windows 8.1 geen mogelijkheid heeft om een andere partitie te selecteren tijdens de installatie c.q. upgrade.

Windows 8.1 preview

Windows 8.1 preview

Windows 8.1 preview downloaden

Vanaf morgen woensdag 26 juni zal de Windows 8.1 preview officieel te downloaden zijn, echter raden wij wel aan een goede back-up te maken van uw huidige installatie als u gebruik wilt gaan maken van de Windows 8.1 preview.
Op de onderstaande links staat beschreven hoe u middels Windows een back-up kunt maken zodat u later altijd kunt terugkeren naar de normale Windows 8 installatie.

Ook dienen de Windows 8 gebruikers die gebruik maken van Windows Mediacenter deze opnieuw te installeren en activeren als er een upgrade naar Windows 8.1 is uitgevoerd. Windows Mediacenter wordt namelijk automatisch gedeactiveerd bij de upgrade naar de Windows 8.1 preview versie.

Eerder deze maand zijn er al vele details onthuld van Windows 8.1, op het forum in het artikel “Windows 8.1 details onthuld” staan de meest belangrijke vernieuwingen en functies in Windows 8.1 nader beschreven. Eveneens is er een video beschikbaar waarin u reeds een preview van Windows 8.1 kunt bekijken.

YouTube voorvertoningsafbeelding

Zoekopdrachten:

  • windows 8 1 download
  • windows 8 1 preview
  • veilige modus windows 8 1
  • windows 8 1 preview download
  • windows 8 1 download iso