Windows 8 systeemherstelstation aanmaken

By | 14 juni 2013

Bij de meeste computers en laptops worden tegenwoordig geen Installatie DVD’s of Recovery DVD’s meer meegeleverd, maar is de fabrieksinstallatie van Windows aanwezig op een zogenaamde recovery partitie en dient u zelf de Windows installatie c.q. recovery DVD’s aan te maken. Middels deze installatie c.q. recovery DVD’s van Windows kunt u dan uw computer opnieuw installeren en terugzetten naar de fabriekstoestand zoals u deze destijds heeft aangekocht.
U kunt natuurlijk ook gebruik maken van de disc-to-disc recovery waarbij u middels de recovery partitie het systeem kunt herstellen, maar wanneer er bijvoorbeeld problemen met de harde schijf zijn heeft u hier natuurlijk niets aan en vandaar dat het ook van essentieel belang is om na de aankoop direct de gewenste Installatie DVD’s of Recovery DVD’s aan te maken en te testen.

Eveneens is het raadzaam om een reservekopie te maken in de vorm van een ISO die u elders bewaard op bijvoorbeeld een externe schijf, want ook DVD’s hebben vaak maar een beperkte levensduur en niets is zo vervelender als wanneer u deze nodig ze niet meer blijken te werken. Naast het maken van deze Installatie DVD’s of Recovery DVD’s kunt u vanuit Windows 8 zelf ook een zogenaamde “systeemherstelschijf” aanmaken die u kunt gebruiken indien er problemen zijn met bijvoorbeeld het opstarten van Windows 8.

Windows 8 systeemherstelstation aanmaken

Windows 8 systeemherstelstation aanmaken

Windows 8 systeemherstelstation aanmaken

Met behulp van de optie “Systeemherstel” kunt u zoals in Windows zelf een systeemherstelpunt terug plaatsen, met de optie “herstellen met een installatiekopie” kunt u een eerder gemaakte back-up / systeemkopie terug plaatsen indien deze aanwezig is, (een systeemkopie / back-up is niet standaard aanwezig, deze dient u zelf aangemaakt te hebben).
Met de optie “Automatisch herstellen” kunt u automatisch het systeem laten herstellen. De laatste optie is de “Opdrachtprompt” waarmee handmatig met commando’s het systeem kan herstellen.

Wanneer u problemen heeft bij het aanmaken van een systeemherstelstation of het gebruik ervan dan kunt het beste advies vragen op ons forum, hierbij krijgt u dan persoonlijke hulp en ondersteuning bij het verhelpen van de problemen.

Aanmelden op PC Web Plus

Stap 2 Nieuwe onderwerp openen op het forum

Vermeld in uw probleemomschrijving zoveel mogelijk relevante informatie zoals.

  • Welke problemen u exact heeft inclusief foutmeldingen.
  • Wanneer u zelf al het één en ander heeft geprobeerd vermeld dit eveneens in uw eerste bericht met de probleemomschrijving.

Zoekopdrachten:

  • recovery windows 8
  • herstel station maken windows 8